Mitsubishi Colt CZC

Autor: Constantin Ciobanu 28 iun. 2007 Test drive

Cînd un Colt aterizează în parcarea ProMotor, vine şi o amendă de la poliţie. Dacă, la radar, prima dată a “cotizat” colegul Daradics, acum a fost rîndul meu, tot pentru depăşirea vitezei legale. Motoraşul de 1,5 litri dopat cu o turbină oferă 150 CP – fapt deloc impresionant la prima vedere, dar, odată asociat cu o poziţie bună la volan, cu un pedalier sport de nota zece, o direcţie chirurgicală şi o greutate redusă, te transformă într-un client al echipajelor de poliţie.

În cazul unui condus sportiv, trebuie avut grijă la spatele maşinii, care se uşurează pe perioadele de frînare şi devine jucăuş – e drept, într-un mod controlabil. Cele cîteva kilograme în plus ale versiunii CZC se simt din plin în comparaţie cu ale versiunii CZT, maşina accelerînd sănătos, dar nu cu aceeaşi explozie ca versiunea în trei uşi. Colt CZC cîştigă puncte serioase şi la capitolul estetic, fiind unul dintre cele mai simpatice modele din gamă. Nu îl recomandă preţul cam piperat şi consumul ridicat în cazul conducerii sportive.

Unii probabil că vor comenta şi la capitolul dotări interioare ori materiale, dar trebuie ţinut cont de faptul că nu avem de-a face cu un coupecabriolet de lux, ci cu unul ce se adresează tinerilor care vor să aşeze o pată de culoare în existenţa lor. Mai trebuie menţionat că CZC este o maşină de două locuri, aşa că nu vă faceţi planuri pentru o vacanţă în patru!

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide