Mitsubishi Lancer Sportback 1.8

Lancer a fost întotdeauna perceput ca un model cu caroserie sedan în trei volume. Cea mai nouă generaţie primeşte acum şi o caroserie cu hayon, denumită Sportback.

Mitsubishi Lancer Sportback 1.8 Mitsubishi Lancer Sportback 1.8

Când Mitsubishi a lansat noua generaţie a modelului Lancer, a optat pentru caroseria sedan. Arhitectura cu trei volume a fost mereu preferata japonezilor pentru clasa compactă. Botezată Sport Sedan, varianta berlină a fost bine primită pe piaţa noastră. Însă în Europa Occidentală clasa compactă este dominată de hatchback-uri.

Mitsubishi nu putea ignora acest lucru aşa că, încă de la lansarea noului model Lancer, a anunţat că va exista şi o versiune hatchback. După ce a prezentat trei motorizări pentru Sport Sedan şi modelul Evolution, a venit vremea Sportback-ului. Pentru că aşa a fost botezat Lancer-ul cu hayon: Lancer Sportback.

Mitsubishi Lancer Sportback este astfel cel mai european Lancer. Constructorul japonez apreciază că 70% dintre Lancer-ele vândute în Europa vor fi versiuni în două volume.

Trebuie să recunoaştem că Mitsubishi a ales o cale originală pentru acest Lancer în două volume. Nu a vrut să urmeze linia de design cu partea posterioară rotunjită, atât de folosită în ziua de zi. Din contră, a optat pentru un posterior ascuţit, cu hayonul tăiat în linii aproapte drepte. Vizual, poate nu este cea mai fericită alegere. Privită din spate, versiunea Sportback afişează o tăietură ciudată, care aduce aminte de un automobil din anii ’70.

Poate nu degeaba susţine Mitsubishi că benchmark-ul vizual pentru Sportback este clasicul Saab 900 Turbo Combi-Coupe, de la care preia spatele căzut. Inspiraţia japonezilor se pare că vine din Suedia. Profilul noului model este şi el o chestiune de gust. Eleronul din partea superioară e valabil atât pentru cele trei versiuni de motorizare, cât şi pentru varianta Sportback Ralliart.

Hayonul amplu şi greu permite un acces mult mai facil la spaţiul pentru bagaje. El a fost compartimentat, portbagajul având fund dublu. Volumul de încărcare este de 344 litri. Am condus un Lancer Sportback dotat cu motor pe benzină de 1,8 litri şi cutie de viteze manuală. Mai avusesem contact cu această motorizare în România pe un sedan dotat cu cutie CVT.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.