Test scurt Mitsubishi Lancer 1.8 Di-D

Cel mai nou propulsor diesel dezvoltat de Mitsubishi a ajuns şi pe gama Lancer comercializată în România. În sfârşit, Lancer primeşte diesel-ul pe care îl merita.

Test scurt Mitsubishi Lancer 1.8 Di-D Test scurt Mitsubishi Lancer 1.8 Di-D

Noul propulsor de 1.8 litri turbodiesel ce dezvoltă 150 CP a debutat pe modelul ASX. Acum poate fi regăsit şi pe modelul Lancer. Noul motor este dezvoltat chiar de Mitsubishi şi este o reuşită. Constructorul japonez renunţă astfel la colaborarea cu grupul VAG de la care prelua motoare TDI de doi litri şi 140 CP cu care dota modelul Lancer. Motoarele turbodiesel de origine VW erau de acum o generaţie şi nu mai corespundeau cu standardele actuale din punct de vedere fonic şi al emisiilor poluante.

Aşa că Mitsubishi a luat decizia să doteze şi gama modelului Lancer cu noul motor Di-D 1.8 ce dezvoltă 150 CP. Cunoscut deja de pe modelul ASX, acest motor este un mare pas înainte pentru marca japoneză. Blocul este fabricat din aluminiu ceea ce economiseşte 10 kg din greutatea motorului. Foloseşte un sistem de distribuţie variabilă a supapelor iar injecţia de carburant este directă. Noul motor face parte dintr-o familie mai mare de propulsoare turbodiesel. Din aceeaşi familie face parte şi motorul de 2,2 litri de 176 CP ce dotează deja modelul Outlander.

Noua familie de motoare se numeşte 4N1 şi sunt dezvoltate şi fabricate în Japonia. Propulsoarele diesel sunt rodul colaborării între Mitsubishi Motors Company şi Mitsubishi Heavy Industries. Marca japoneză avea mare nevoie de o familie modernă de propulsoare turbodiesel mai ales pentru piaţa europeană unde succesul modelelor compacte şi SUV depinde de o motorizare diesel competentă.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.