Volvo S80 facelfit - impact extrem de puternic

Pentru unii, există doar luxul nemţesc şi cel japonez. Pentru noi ăştia care conducem maşini “for a living”, există şi Volvo S80

Volvo S80 facelfit - impact extrem de puternic Volvo S80 facelfit - impact extrem de puternic

Avem aici un alt caz unde trebuie să uităm de orice prejudecată în ceea ce priveşte automobilul suedez. Vom vorbi despre o maşină care nu doar că se luptă cu toate limuzinele premium de clasă medie, ci o face de la egal la egal.

Acest segment cuprinde nişte nume grele precum BMW Seria 5, Mercedes-Benz E-Klasse, Audi A6, Jaguar XF, Chrysler 300C, Cadillac CTS, Lexus GS, Citroen C6 sau Honda Legend. Volvo S80 este fix aici lângă ele în materie de calitate, ţinută de drum şi chiar şi motorizări.

Am condus versiunea cu facelift a acestuia, o maşină, ce-i drept, foarte puţin schimbată. Singurele diferenţe le reprezintă noua grilă frontală cu o siglă mai mare, un spoiler nou, un insert de crom în spate şi inscripţia "Volvo" de pe portbagaj - care a fost mărită şi acum se vede şi din spaţiu. Noroc cu telescopul Hubble. Era mai elegantă inscripţia aceea mai micuţă de dinainte.

La interior, volanul este uşor altfel, cu un insert de "metalic" în partea de jos a braţelor, şi cam atât. Materialele sunt excelente, chiar la nivelul nemţilor şi peste cele dintr-un 300C, Citroen C6 sau Lexus GS.

Spaţiul pentru şofer şi pasageri este amplu, ampatamentul fiind aproximativ acelaşi cu cel al unui Audi A6. Tehnic vorbind, marea noutate o reprezintă motorul turbodiesel D5 care acum are 205 cai putere, faţă de cei 185 de sub capota modelului fără facelift.

Am condus ambele motoare şi pot spune sincer că cei 20 cai în plus sunt nu numai bineveniţi dar şi destul de evidenţi pe demaraje. Mai ales pe versiunea manuală cu 6 trepte testată aici. Însă în ceea ce priveşte aspectul exterior, maşina arată la fel de bine ca şi înainte. Formele sale sunt extrem de elegante. Estetic pare lung (chiar este, la 4.851 mm ai săi) şi bine plantat pe şosea.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.