Am condus versiunea europeană Mitsubishi i-MiEV

Maşina electrică a debarcat oficial în Europa. Vine din Japonia şi se numeşte Mitsubishi i-MiEV, oferă patru locuri, un portbagaj mic şi 150 km de autonomie.

Am condus versiunea europeană Mitsubishi i-MiEV Am condus versiunea europeană Mitsubishi i-MiEV

Încet-încet, automobilul electric îşi face loc în viaţanoastră. Suntem la un nou început. Constructorii spun căautomobilul electric este o soluţie viabilă pentru mobilitateurbană şi ca va salva planeta. Însă mai sunt multe de făcut...

La Salonul Auto de la Paris, Mitsubishi a prezentatversiunea europeană a modelului i-MiEV. Este un automobilde clasă mini cu patru portiere şi patru locuri. Este propulsat deun motor electric alimentat de acumulatori şi poate fi alimentat dela orice priză casnică standard de 220V.

Sfârşitul anului aduce modelulul 100% electric în 14 ţărieuropene. În România, Mitsubishi i-MiEV se va vinde începând culuna martie a anului viitor. Preţul este prohibitiv pentru mareamajoritate, un i-MiEV urmând să coste undeva între 30.000 şi 35.000euro în funcţie de facilităţile acordate de guvernele ţărilor undeeste comercializat acest model.

Am mers la Paris pentru a lua contact cu versiuneaeuropeană a modelului japonez. Nu eram la primul contactcu acest model. Acum ceva vreme am condus un exemplar japonez de preserie chiar pe străzile Bucureştiuluiiar în Suedia am avut şansa să merg cu Citroen C-Zero, versiunea lui i-MiEV comercializată de marcafranceză.

Citeşte mai departe în pagina următoare »