Atunci când fierul prinde viaţă – test BMW M6

Autor: Adrian Mihălţianu acum 7 ani Test drive

Pentru că vorbim de un M, capitolul dinamică ar trebui să se rezume la  o singură exclamaţie: WOW! Exact, acesta este sentimentul când apeşi butonul M1 şi pedala de acceleraţie la podea. Maşina „te lasă” să  te lupţi un pic cu direcţia, traiectoria, aderenţa, însă tot „greul” este dus de sistemele electronice care au „grijă” de siguranţa ta.

La apăsarea butonului M2 maşina îţi cere confirmarea apăsării acestui buton, parcă ar vrea să te întrebe „Eşti în toate minţile?”. În acest moment lupta devine om – forţa brută aruncată direct pe asfalt de propulsorul V8 capabil să dezvolte 560 CP şi un cuplu de 680 Nm disponibili pe un interval de turaţii cuprins între 1.500 rpm şi 5.750 rpm. Lupta descrisă mai sus se dă fără nici un ajutor, nimeni şi nimic nu mai intervine între om şi maşină.

Cât de brutală poate să fie această maşină? Ei bine, răspunsul este unul simplu: 4,2 secunde până la 100 km/h cu plecare de la zero. Dacă nu eşti atent 100% plăcerea condusului se poate termina foarte prost. Nu putem să nu menţionăm sunetul de bestie pe care evacuarea acestui motor este capabilă să-l producă; spectacolul auditiv este întărit de retrogradări, moment care poate să fie comparat fără nici o problemă cu un foc de artificii.

Pot să fiu acuzat fără nici o problemă de subiectivism, iar pentru a evita acest lucru am să arăt cu degetul şi o problemă a maşinii. Rezervorul are doar…80 de litri şi se consumă incredil de repede atunci când inima şoferului pompează mai multă adrenalină decât sânge.

Pagini: 1 2 3 4Comentarii
Inchide