Honda Accord 2.4 – test în RO

Autor: Tudor Bratu 29 sept. 2008 Test drive

Noul Accord rămâne o Honda foarte reușită deoarece japonezii au reușit să păstreze vie senzația de sportivitate pe care ți-o dă mașina asta atunci când arunci acul turometrului către limita roșie a senzațiilor tari și a limitatorului de turație. Și mai pe scurt, noul Accord poate fi achiziționat cu un nou motor de top, tot de 2,4 litri cilindree ca la generația precedentă, dar îmbunătățit pentru a produce 201 CP și 234 Nm, cuplu motor maxim.

Chiar dacă trendul actual cere “diesel”, te sfătuiesc sincer ca, înainte de a te gândi la o Honda diesel, să conduci un motor pe benzină. Propulsorul de 2,4 litri funcționează fără probleme la regimuri înalte de turație și poate fi exploatat corespunzător-sportiv datorită transmisiei manuale cu șase rapoarte, cu trepte etajate scurt și o cursă a schimbătorului foarte precisă.

Noul Accord a crescut în dimensiuni și acest lucru nu doar se vede, ci mai ales se simte atunci când ajungi cu mașina pe viraje. Lucrurile s-au schimbat foarte mult deoarece Honda repoziționează Accord către segmentul premium al clasei sale și deci, pe lângă spațiul mai mare în interior, mașina trebuia să înceteze a mai fi atât de simplă pe cât de sportivă este de fapt.

Accord 2.4 este acum mult mai confortabilă, dar pe viraje vei regreta acest lucru, căci subvirează mult mai repede decât o făcea un model similar din generația precedentă, iar direcția nu mai e nici ea ce a fost cândva. Este în continuare directă și precisă, dar informațiile transmise șoferului într-un regim de rulare sportiv nu sunt foarte exacte.

Accord a pierdut deci ceva la capitolul dinamică, devenind mai “limuzină”, dar motorul și transmisia rămân referințe în segment. Iar limuzina de clasă medie a lui Honda este acum mult mai plină de dotări care nu sunt disponibile în segmentul standard, ba chiar în partea premium a acestuia.

Mașina testată de noi costă 28.536 de euro cu TVA, fiind vorba despre o echipare Executive care oferă, printre alte dotări, un sistem de cruise control cu reglare automată a distanței față de mașina din față și, premieră în segment, un sistem de prevenire a coliziunilor, plus CMBS, care te atenționează înainte de un posibil impact trăgând violent centura peste tine, de câteva ori.

Aceeași centură pe care în prealabil ți-ai legat-o la insistențele verbale ale mașinii: “Please, fasten your seatbelt!” Mai e mult până când o mașină te va plesni la propriu dacă nu ești cuminte, dar amintește-ți că Honda a creat primul robot din lume care urcă scări, se scutură de apă, te mângâie și dansează mai bine decât tine…

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide