Nissan 350Z Nismo

Autor: Oraan Mărculescu 02 iul. 2008 Test drive

Maşina asta pare desprinsă din cele mai frumoase reverii ale îmbolnăviţilor de tuning. Este un 350 Z Coupe cu facelift şi cu modificări estetice şi tehnice la nivelul trenului de rulare, ca să se cumporte corespunzător felului în care arată. Şi se numeşte Nismo la fel cum un Mercedes se poate numi Brabus.

Exteriorul a fost garnisit cu elemente aerodinamice spectaculoase la nivel de spoilere, un eleron generos în spate şi un spoiler posterior ce include un difuzor de aer flancat de două evacuări care arată incredibil de custom.

Sub capotă se află V6-le de 3,5 litri ce produce acum 306 CP şi un cuplu motor maxim de 363 Nm, iar sub caroseria intens modificată se găseşte un tren de rulare setat de Autech, compania japoneză care produce componente speciale atât pentru modelele speciale Nissan, cât şi pentru maşinile companiei care aleargă în campionatul japonez de turisme Super GT.

Comparativ cu o 350Z de serie, maşina asta e mult mai uşor de condus şi mai rigidă, iar dacă te-ai aflat la volanul vreunei maşini setate pentru competiţiile de circuit, în asta te vei simţi ca acasă. Direcţia este foarte precisă, sunetul motorului aminteşte puternic de ceea ce oferă GT-R şi, la fiecare apăsare a acceleraţiei în momentul negocierii unui viraj, puterea motorului trece peste ESP, iar spatele dansează de parcă ai avea 300 de CP pe fiecare roată.

Este foarte distractiv de condus, accelerează într-un ritm care te năuceşte datorită zgomotului motorului & evacuării şi este foarte manevrabil, deşi la acceleraţii mai puternice treci brusc în zona periculoasă a derapajelor, care însă pot deveni controlabile dacă îţi place să te lupţi cu maşina.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide