Test drive Mitsubishi L200. Camioneta japoneză pe care te poţi baza indiferent unde mergi

Autor: Marius Vișan 27 sept. 2019 Test drive

Mitsubishi face pickup-uri de mai bine de 40 de ani, iar anul acesta introduce ce de-a şasea generaţie Mitsubishi L200, ocazie cu care reprezentanţa din România a organizat un test drive. Traseul ales a fost Bucreşti – Predeal, însă nu am mers pe DN aşa cum v-aţi aştepta, ci pe drumuri lăturanlice neasfaltate, condiţii prielnice pentru o astfel de maşină de a-şi demostra calităţile. 

Aveţi puţine şanse să confundaţi noul Mitsubishi L200 cu orice alt pickup de pe piaţă. Acest lucru se bazează mai ales pe design-ul frontal distinctiv, care îi conferă un aspect mai impunător. Înălţimea capotei a crescut cu 40mm, iar toate versiunile sunt dotate cu jante din aliaj cu dimensiuni de la 16 la 18 inci. În ceea ce priveşte partea practică, dimensiunea benei rămâne neschimbată: măsoară 1.520 mm lungime şi este lată de 1.470 mm, punându-l la egalitate cu majoritatea rivalilor săi, precum Ford Ranger şi Nissan Navara. 

În ceea ce priveşte interiorul nu există o schimbare drastică, dar proprietarii modelului L200 anterior vor observa câteva îmbunătăţiri. Pentru început, scaunele din faţă beneficiază de o mai mare susţinere laterală, iar baza scaunului este ceva mai lungă pentru a oferi mai mult sprijin pentru picioare.

Pe versiunile superioare, scaunele din faţă sunt încălzite, iar poziţia şoferului este reglabilă electric. Volanul prezintă un nou design în patru spiţe, cu comenzi multifuncţionale uşor de utilizat. O reînnoire a consolei centrale aduce un design mai modern, deşi ecranul tactil color nu are aceeaşi calitate ca a competitorilor – X Class, să zicem. Pe bancheta din spate se stă foarte bine, spaţiul fiind în limite normale. Vizibilitatea este decentă în toate direcţiile, dar cei care nu vor să admire peisajul pot să stea pe telefon, în spate existând şi sloturi USB pentru încărcare. 

Sub capota lui L200 se află un nou motor diesel cu patru cilindri turbo cu 2,2 litri. Produce 150 de CP şi are un cuplu generos de 400 Nm. Este proiectat să îndeplinească cele mai recente reglementări privind emisiile Euro6d temp şi, de asemenea, este echipat cu un sistem cu injecţie AdBlue. Dispune de un rezervor de 21 litri de AdBlue, care se află sub o clapetă separată lângă capacul de alimentare cu combustibil. Performanţa motorului cu puterea sa de 150 CP este decentă, însă cei care duc frecvent sarcini mai grele şi-ar fi dorit o putere mai mare. La viteze de autostradă motorul are un sunet mai rafinat, acesta fiind şi rezultatul creşterii cantităţii materialelor izolante din cabină. Consumul mixt întregistrat în timpul testului a fost 13 litri la suta de km, dar având în vedere că atunci când mergi în off-road nu prea poţi circula „la consum” cifrele sunt decente.

Noua transmisie automată cu şase trepte face o treabă foarte bună. Cei mai pretenţioşi pot schimba manual vitezele prin intermediul padelelor din spatele volanului, deşi cutia de viteze reacţioneză destul de rapid în modul automat la apăsarea la podea a pedalei de acceleraţie.

Din punct de vedere al condusului pe şosea Mitsubishi L200 este o maşină foarte plăcută. Direcţia necesită ceva mai mult efort la viteze mai lente, dar este relativ uşoară şi sensibilă pe măsură ce ritmul creşte.

În off-road însă L200 se simte ca peştele în apă, şi am apucat să testăm asta. Am condus această maşină prin locuri prin care nu poţi intra cu o maşină normală. Garda la sol de 205 mm este suficient de mare încât să poţi trece fără probleme prin şanţuri pline cu apă, iar încrucişările de punţi nu sunt o problemă. Maşina pe care am condus-o a intrat prin tot felul de şleauri dar, chiar şi aşa, nu a rămas împotmolită. Organizatorii au ales bine traseul de off-road pentru a pune la încercare abilităţile lui L200.

Pentru mulţi, acesta vehicul folosit pentru cărat în locuri greu accesibil, iar în acest sens, îşi face treaba. Tracţiune integrală îi permite să traverseze anumite condiţii foarte dificile, iar alegerea unor anvelopel de teren poate să-i sporească şi mai mult capacităţile. Este dotat cu un sistem de tracţiune integrală împreună cu un diferenţial central blocabil. Şoferii pot comuta între două şi patru roţi chiar dacă maşina se află în mişcare. Suspensia este foarte moale, iar acest lucuru înseamnă că există ruliu. Însă roţile mari şi suspensia sunt gândite să amortizeze foarte bine gropile şi drumurile neasfaltate.

Există o gamă mai largă de sisteme de asistenţă, acestea includ un sistem de avertisment la coliziunea cu maşinile din faţă şi pietoni cu frânare automată de urgenţă, avertizare la părăsirea benzii şi asistenţă la schimbarea benzii. Asistenţa la pornire în rampă ajută la plecările pe suprafeţe înclinate, şi o alerta transversală este utilă la ieşirea din locul de parcare. Vederea cu ajutorul camerei 360 ​​de grade este parte a sistemului, aceasta fiind utilă în parcare.

Noul L200 facelift inspiră încredere în capacitatea sa de a aborda un teren accidentat. Unghiurile de atac de 30 de grade şi un unghi de degajare de 22 de grade ar trebui să însemne că există şanse mici ca maşina să atingă solul în situaţii de off-road. A şasea generaţie a modelului vine cu un pachet decent de dotări, care au adus un aport vizual mai important. Lipsa unei versiuni cu putere mai mare ar putea fi una din nemulumiri, însă cu un rafinament crescut al interiorului putem spune că L200 face un pas înainte în ceea ce oferă. 

Date tehnice Mitsubishi L200

Preţ: 41.281 de euro (TVA inclus)

Motor diesel 4 cilindri linie

Capacitate cilindrică – 2268 cm3

Cutie de viteze – automată 6 + 1 trepte

Tracţiune – 4×4 nepermanent

Putere maximă – 150 CP

Cuplu – 400 Nm

Viteză maximă – 171 km / h

Greutate – 1970 kg

Lungime – 5305 mm

Lăţime –  1815 mm

Înălţime – 1780 mm

Dimensiuni benă (lungime, lăţime, înălţime) – 1520 / 1470 / 475 mm

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide