Test în România cu noul Saab 9-5 Aero

ProMotor a testat noul Saab 9-5, un model suedez cu un look sportiv şi scandinav care va aduce "murmure" printre berlinele premium.

Test în România cu noul Saab 9-5 Aero Test în România cu noul Saab 9-5 Aero

Pentru 2010, noua generaţie Saab 9-5 se prezintă extrem de bineţinând cont că unele elemente de design au fost preluate de larenumitul concept Saab Aero X, prezentatla Salonul Auto de la Geneva, în 2006. Nava amiral rămâne fidelămărcii prin faptul că moştenirea aviatică îşi pune din nou amprentaiar asta se poate vedea din personalitatea aparte, apreciată maiales de cunoscători.

Saab 9-5 este construit la fabrica Saab dinTrollhattan, Suedia şi este cel mai avansat model dingamă, din punct de vedere tehnologic. Lista de opţionale high-techeste extrem de bogată, începând de la display-ul inspirat dinaviaţie, numit Head-Up Display (Pilot HUD), iluminarea adaptivă(Bi-Xenon Smart Beam), sistemul de avertizare pentru prevenireapărăsirii benzii de rulare (LDW), sistem de recunoaştere aindicatoarelor de circulaţie (TSR) şi până la tracţiuneaintegrală (XWD) cu unitate eLSD.

Noul 9-5 este primul model lansat pe piaţă de când Saab a fostpreluat de Spyker. Din cauză că dezvoltarea acestuia s-a făcut petimpul când GM încă îl mai avea "sub pântece", platformatehnică pe care a fost construit modelul scandinav a fostîmprumutată de la Opel Insignia, preluând astfel şicâteva elemente ca manetele de semanlizare, butonul de aprindere afarurilor, etc.

Citeşte mai departe în pagina următoare »