Test în România cu Opel Insignia 2.0 CDTI 4X4

Autor: Dan Vache 01 iun. 2011 Test drive

Pe lângă versiunea pe benzină de 2.2 litri care dezvoltă 220 CP şi variantele OPC, constructorul german mai oferă sistemul de tracţiune integrală „4X4 Adaptive” şi pe versiunea diesel de 2.0 litri şi 160 CP.

Pot spune că din toate modelele de test, acest Opel Insignia arăta cel mai bine şi asta nu numai din cauza echipării Sport, ci şi a unor dotări opţionale foarte bine alese. Aş începe cu vopseaua metalizată „Mahon”, o culoare serioasă care se potriveşte cu caracterul limuzinei germane, şi jantele în 5 spiţe, de 19 inch, care pun accent pe sportivitate.

În ce priveşte interiorul, aş putea spune că este cel mai luxos de la Insignia. Tapiţeria din piele Indian Summer (2.709 euro) care poate fi comandată opţional doar pe nivelurile de echipare Sport şi Cosmo, îşi merită toţi banii. Scaunele faţă şi spate, feţele interioare ale portierelor şi cotiera sunt îmbrăcate în piele Nappa iar acest lucru nu face decât să aducă un aer premium şi mult mult confort.

La capitolul dotări opţionale, mai intră şi pachetul OPC Line care poate fi comandat la un preţ de 630 euro, bani pe care îi vei da pe elemente similare cu cele din gama modelelor OPC, cum ar fi: volanşi schimbător OPC îmbrăcate în piele, precum şi pedalier sport din aluminiu.

Sistemul de tracţiune integrală „Adaptive4x4” cu care este echipat modelul de test, poate fi comandat opţional, începând cu nivelul de echipare Edition, la un preţ de 2.345 euro. Transmiterea cuplului către cele două punţi se face electronic, prin intermediul unui ambreiaj electro-hidraulic Haldex, care variază permanent cuplul transmis pe cele două punţi. Versiunea Sport beneficiază şi de un diferenţial cu alunecare limitată controlat electronic eLSD, plasat în puntea spate, care poate varia cu până la 50% cuplul transmis către roţile spate, în cazul rulării pe suprafeţe cu aderenţă diferită.

 

 

Modelul de test cu nivelul de echipare Sport, are un preţ de listă de 28.595 euro cu TVA iar dacă punem la socoteală şi dotările opţionale, valoarea ajunge undeva pe la 37.000 euro. Aşadar, cei care vor o limuzină de clasă medie cu tracţiune integrală şi care vor pune mai întâi accentul pe consum şi apoi pe siguranţă şi sportivitate, pot lua în considerare Opel Insignia 2.0 CDTI 4X4.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide