Test scurt cu Hyundai ix35. Oferte şi beneficii

Autor: Dan Vache 13 mai 2013 Test drive

Actualul Hyundai ix35 a fost lansat in România în urmă cu trei ani şi s-a remarcat pe piaţa autohtonă prin look-ului modern şi preţul accesibil. Conform Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor Auto (APIA), până în prezent modelul coreean a ocupat în mod constant locul al doilea la nivel naţional în topul anual al celor mai vândute SUV-uri de import, ceea ce reflectă succesul foarte bun al maşinii într-un segment aprig disputat.

 

 

În România, Hyundai ix35 este disponibil într-o gamă extinsă de motorizări şi variante de echipare. Putem alege dintre cele patru tipuri de motorizări Euro 5: două pe benzină (1,6 litri de 135 CP şi 2,0 litri de 163 CP), respectiv două motorizări diesel (1,7 litri de 115 CP şi, respectiv, 2,0 litri de 184 CP). Ca şi cutii de viteze, sunt oferite două manuale, cu cinci sau cu şase trepte, precum şi una automată cu şase trepte. 

Noi am testat versiunea diesel de top, 2.0 CRDI de 184 CP cu transmisie manuală, pe care o şi recomandăm. Datorită cuplului de 390 Nm/1.800 – 2.500 rpm, motorul trage foarte bine în orice treaptă, iar depăşirile pot fi făcute destul de uşor, deşi gabaritul maşinii nu e deloc mic, privilegiind un spaţiu interior generos.

Pe lângă performanţele dinamice relativ bune (ajunge la 100 km/h în 10,2 secunde şi atinge viteza maximă de 192 km/h), nici la capitolul consum nu stă rău. Abordând un stil de condus mai dinamic, consumul mediu pe o distanţă de 350 km, dintre care 80  km în oraş, a fost de 7,2 litri/100 km. Comparat cu cel oficial, unde constructorul anunţă o valoare de 6,1 litri/100 km, consumul înregistrat de noi este chiar bun.

Nu veţi ieşi în offroad serios cu această maşină, însă trenul de rulare este un bun compromis în acest sens. Pe şosea maşina stă foarte bine, dar vei resimţi o anume rigiditate atunci când intri pe macadam. ix35 este, aşadar, mai bine pregătit pentru asfalt, iar de acest element va trebui să ţineţi cont.

Hyundai ix35 oferă tracţiune integrală doar pe anumite versiuni de motorizare. Aşă că versiunile mai puternice, respectiv de 2.0 litri, vin în standard cu tracţiune 4×4, în timp ce versiunile cu cilindree mai mică, de 1.6 litri şi 1.7 litri diesel sunt disponibile numai cu tracţiune faţă.

DOTĂRI HYUNDAI ix35 – CE AR TREBUI SĂ ALEG?

Hyundai ix35 oferă şi cinci variante de echipare: Comfort, Style+, Style Heat+, Premium+, Luxury+. Accentul este pus pe dotarea cât mai solidă a maşinii încă de la început. Printre dotările standard se numără sistemele de siguranţă precum ESP, asistenţa la urcarea şi coborârea pantelor, airbag-uri şofer, pasager faţă, laterale şi cortină, închidere centralizată şi senzor de blocare a uşilor în mers.

Dar mai avem şi aer condiţionat manual şi torpedou cu refrigerare, alarma, computer de bord, cotieră faţă şi spate cu suport pentru pahare, indicator pentru schimbarea corectă a treptelor de viteză, jante din aliaj, oglinzi electrice, proiectoare de ceaţă, radio CD cu MP3, mufă USB şi AUX, volan multifuncţional şi îmbrăcat în piele, etc.

Toate acestea, împreună cu motorizarea 1.6 GDI de 135 CP şi cutie manuală cu 6 viteze, au un preţ de listă de 18.170 euro cu TVA. E un preţ bun pentru ceea ce oferă? Vă lăsăm să vă gândiţi…

În ce priveşte modelul din test, nivelul de echipare Luxury+ plusează cu geamuri electrice spate, handsfree cu bluetooth şi recunoaştere vocală, aer condiţionat automat pe două zone, jante de 18 inchi, sistem Start/Stop, cameră video pentru marşarier, oglinzi rabatabile electric, pilot automat, senzori parcare spate, sistem de monitorizare a presiunii în pneuri, tapiţerie din piele, etc.

Pentru acest model trebuie scoşi din buzunar mai puţin de 30.000 de euro, preţul maşinii fiind de 27.234 euro cu TVA. Adică un preţ justificat dat fiind motorul mai mare şi mai puternic, dar şi o sumedenie de dotări foarte de utile şi care îţi fac viaţa mai uşoară şi mai confortabilă la volan.

 

Pentru a-i păstra interesul faţă de clienţi, Hyundai Auto România vine cu câteva oferte tentante la achiziţionarea oricărui model ix35. Aşadar, cei interesaţi vor beneficia de 5 ani garanţie integrală, fără limită de kilometri, 5 ani asistenţă rutieră şi 5 ani de verificări tehnice periodice gratuite, valabile până la data de 31 mai 2013. În plus, toată gama ix35 beneficiază de discount-uri de preţ de până la 3.000 euro.

De reţinut că Hyundai ix35 este singurul SUV de pe piaţa din România care oferă aceste avantaje post-vânzare fără limitare de rulaj, în plus aceste avantaje fiind transmisibile către noul proprietar, în caz de revânzare a maşinii.

În concluzie, Hyundai ix35 are destule avantaje pentru clienţii care doresc să achiziţioneze modelul actual. Pe lângă faptul că este un SUV care continuă să arate bine şi are un interior foarte spaţios, confortabil şi bine finisat, ix35 plusează şi cu o paletă de beneficii foarte atractive, pe care nu le găsim la celelalte SUV-uri din segment.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide