Testat prin noroaiele româneşti: noul Nissan Qashqai 1.6 dCi ALL MODE 4×4-i

Autor: Andrei Ştirbu acum 6 ani Test drive

După testul de presă internaţional cu noul Qashqai, colegul Adrian era foarte încântat şi oarecum contrariat de impresia puternică de premium pe care i-a lăsat-o noua generaţie a crossover-ului japonez. ”Eşti tu prea impresionabil”, i-am zis, ”eu sunt mai obiectiv, nu cred că…”.

Dovada că nu trebuie să ai pretenţii premium pentru a avea parte de calitate, aspect plăcut şi ergonomie

 

Sistemul Around View Monitor dă dependenţă, în special la parcările laterale. Păcat că nu există un sistem automat de curăţare a camerelor de filmat exterioare (asta e cerinţa leneşului din mine…)

Eu unul mă leg doar de ornamentele de tip piano black, pe care se văd cam dezagreabil praful şi urmele degetelor sau de lizibilitatea precară a displayului tactil când bate soarele puternic pe el. Minusuri pe care le-am întâlnit deseori şi la maşinile premium, unele cu mult mai pretenţioase.

Pe de altă parte, telefonul meu cu sistem de operare Windows s-a conectat cel mai rapid şi fără bătăi de cap la sistemul multimedia Nissan Connect, iar modul intuitiv de operare a meniului m-a făcut imediat prieten cu maşina. Termenul ”intuitiv” se potriveşte şi comenzilor pentru aerul condiţionat, aşa încât viaţa la bordul lui Qashqai este foarte facilă, mai ales la manevre, graţie sistemului de asistenţă la parcare cu Around View Monitor.

De când i-am arătat ce soluţie ingenioasă a găsit Nissan pentru portbagajul lui Qashqai, soţia mă bate la cap că vrea aşa ceva şi în maşina ei

În rest, la volanul lui Qashqai te simţi ca într-o berlină, confortul şi ergonomia fiind foarte bune. Atâta doar că poziţia la volan pare mai înaltă decât în precedentul Qashqai, deşi maşina e mai scundă cu 2,5 cm. Cumva, din interior noul Qashqai pare mai SUV decât înainte, deşi lungimea a crescut doar cu 2,6 cm. Impresia se datorează lăţimii mai mari cu 7,7 cm, creştere vizibilă în interior mai ales pe locurile din spate.

Fără discuţie, noul Qashqai marchează o mare evoluţie faţă de precedentul şi oferă o viaţă la volan foarte plăcută

Dacă publicul feminin se va bucura să audă că noul Qashqai a rămas cam la fel din punct de vedere dimensional, familiştii se vor bucura de upgrade-ul la capitolul spirit practic: portbagaj mai mare cu 40 de litri şi o divizare mai practică, graţie celor două panouri ale podelei, panouri care pot fi fixate vertical – nici nu vă închipuiţi ce bine prinde chestia asta la cumpărături!

Să vedem cum se comportă Qashqai pe şosea şi în afara acesteia PE PAGINA URMĂTOARE

Pagini: 1 2 3 4Comentarii
Inchide