Testat prin noroaiele româneşti: noul Nissan Qashqai 1.6 dCi ALL MODE 4×4-i

Autor: Andrei Ştirbu acum 6 ani Test drive

Noul Nissan Qashqai are un preţ de bază destul de atractiv pentru categoria sa: 18.690 euro (TVA inclus), pentru varianta de intrare, cu motorul pe benzină 1.2 DIG-T de 116 CP, având tracţiune doar faţă, cutie manuală cu 6 trepte şi echipare Visia. Bani pentru care cel mai probabil mulţi nu vor fi chiar satifăcuţi de ceea ce oferă maşina.

Dacă vrei să vezi aşa ceva pe Qashqai-ul tău, e bine să iei versiunea 4×4

Cel mai ieftin diesel (dCi-ul de 1,5 litri şi 110 CP) porneşte de la 20.590 euro (TVA inclus) în varianta cu tracţiune doar faţă şi în echipare Visia, ceea ce e suficient de tentant, mai ales dacă ne raportăm la hatchback-urile obişnuite cu motoare diesel comparabile. Motorizarea 1.6 dCi reclamă un preţ de intrare de 22.790 euro, tot cu tracţiune doar faţă şi echipare Visia.

Însă eu rămân la părerea că tracţiunea integrală i se potriveşte mai bine lui Qashqai, aşa încât preţul de bază pentru un Qashqai 1.6 dCi ALL MODE 4×4-i este de 24.890 euro. O sumă normală pentru un SUV compact cu tracţiune integrală şi care are multe calităţi, fiind mult mai evoluat decât precedentul Qashqai la capitolul comportament rutier pe asfalt, dar pierzând puţin din caracteristicile de aventurier.

Consumul general e rezonabil pentru ceea ce oferă Qashqai 1.6 dCi

În ce priveşte motorizarea 1.6 dCi, consumul mediu mi se pare unul normal: faţă de valoarea teoretică de 4,9 litri, o cifră mai realistă pentru consumul mediu este 6 litri/100 km, în timp ce, în regim urban, în funcţie de cât de grăbit eşti şi de cât de mare e aglomeraţia, e cam greu să cobori sub 7 litri/100 km. În concluzie, consumul e rezonabil pentru o familistă diesel de acest gen.

Nu-mi rămâne decât să-mi exprim regretul pentru concurenţă, deoarece în momentul actual nu văd un rival care să ofere un pachet mai competitiv decât noul Qashqai. E adevărat, unele SUV-uri şi crossover-uri comparabile sunt mai capabile pe asfalt, altele în afara acestuia. Dar Nissan Qashqai vine cu un compromis excelent. Care sunt sigur că se va reflecta în vânzările din următorii ani.

Mulţi îl vânează, dar cu greu îl poate prinde vreun rival din urmă

Pagini: 1 2 3 4Comentarii
Inchide