Test în premieră: Opel Astra Sports Tourer

A doua generaţie a break-ului compact Opel, Sports Tourer, a fost lansată la Istanbul. Am condus versiunile 1.4 Turbo şi 2.0 CDTi. Este noul Sports Tourer cel mai bun model compact break din lume?

În 1953, Opel a construit primul break veritabil din Germania, urmărind nevoia clienţilor care voiau o singură maşină, capabilă să îi ajute în timpul jobului şi, în acelaşi timp, perfectă pentru timpul liber, petrecut cu familia numeroasă. În 1958, Opel Record Olympia a fost comercializat de către 20% dintre clienţii de Record, mărind interesul companiei din Russelheim spre construcţia de break-uri.


Odată cu prima generaţie de Kadett, Opel a fixat numele break-ului său în "Caravan", o versiune care a atras 25% din numărul total de clienţi ai modelului. Acesta a fost primul model compact break şi este urmaşul modelului despre care voi vorbi în cele ce urmează.


Istoria break-urilor Opel a continuat în 1968 cu Commodore Voyage (denumire superbă, păcat că nu este folosită şi astăzi), iar în 1970, Opel a lansat primul station wagon de lifestle, Ascona Voyage.
Vechea generaţie de Astra a fost prima de Sports Tourer, aşa cum a decis Opel că trebuie să se numească noua linie de compacte break a mărcii. Vechea generaţie de Astra, lansată în 2004, era poziţionată ca fiind cel mai dinamic model compact din lume, de unde şi formele sport, denumirile modelelor în trei uşi şi break şi modul de promovare a modelului.


Noua generaţie de Astra, lansată în urmă cu mai puţin de un an, este poziţionată şi mai sus pe scara dinamică a modelelor compacte, are un design complet schimbat, dictat de o nouă filosofie de marcă şi o poziţionare premium. Se pare că noua imagine funcţionează, deoarece Opel a strâns 230.000 de comenzi deja, în condiţiile în care este disponibilă doar versiunea hatch în cinci uşi. Opel pariază că, în primul an în care vor fi disponibile hatch-ul, noul GTC şi Sports Tourer, va vinde 500.000 de maşini. Din aceste 500.000 de unităţi, Opel vrea să acopere 25% din comenzi cu noul Sports Tourer.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.