Test în premieră: Opel Astra Sports Tourer

A doua generaţie a break-ului compact Opel, Sports Tourer, a fost lansată la Istanbul. Am condus versiunile 1.4 Turbo şi 2.0 CDTi. Este noul Sports Tourer cel mai bun model compact break din lume?

În 1953, Opel a construit primul break veritabil dinGermania, urmărind nevoia clienţilor care voiau o singurămaşină, capabilă să îi ajute în timpul jobului şi, în acelaşi timp,perfectă pentru timpul liber, petrecut cu familia numeroasă. În1958, Opel Record Olympia a fost comercializat de către 20% dintreclienţii de Record, mărind interesul companiei din Russelheim spreconstrucţia de break-uri.


Odată cu prima generaţie de Kadett, Opel a fixat numele break-uluisău în "Caravan", o versiune care a atras 25% din numărul total declienţi ai modelului. Acesta a fost primul model compact break şieste urmaşul modelului despre care voi vorbi în cele ceurmează.


Istoria break-urilor Opel a continuat în 1968 cuCommodore Voyage (denumire superbă, păcat că nu este folosită şiastăzi), iar în 1970, Opel a lansat primul station wagon delifestle, Ascona Voyage.
Vechea generaţie de Astra a fost prima de Sports Tourer, aşa cum adecis Opel că trebuie să se numească noua linie de compacte break amărcii. Vechea generaţie de Astra, lansată în 2004, era poziţionatăca fiind cel mai dinamic model compact din lume, de unde şi formelesport, denumirile modelelor în trei uşi şi break şi modul depromovare a modelului.


Noua generaţie de Astra, lansată în urmă cu mai puţin de un an,este poziţionată şi mai sus pe scara dinamică a modelelor compacte,are un design complet schimbat, dictat de o nouă filosofie de marcăşi o poziţionare premium. Se pare că noua imagine funcţionează,deoarece Opel a strâns 230.000 de comenzi deja, încondiţiile în care este disponibilă doar versiunea hatch în cinciuşi. Opel pariază că, în primul an în care vor fi disponibilehatch-ul, noul GTC şi Sports Tourer, va vinde 500.000 de maşini.Din aceste 500.000 de unităţi, Opel vrea să acopere 25% din comenzicu noul Sports Tourer.

Citeşte mai departe în pagina următoare »