Exclusiv  VW Golf 6 vs. concurenţa - ep. 3: INTERIOARELE

Atunci când unul din cele mai bune modele din segment în ceea ce priveşte interiorul îşi propune să fie şi mai bun, spiritele încep să se agite prin sediile concurenţei. Cât de mult, vedem în rândurile ce urmează.

VW Golf 6 vs. concurenţa - ep. 3: INTERIOARELE VW Golf 6 vs. concurenţa - ep. 3: INTERIOARELE

Schimbatorul de viteze nu este nouDa, inevitabil ne-am pus această întrebare, din momentul lansării până când am făcut acest test comparativ. Însă eu mi-am permis să modific ordinea termenilor. La prima vedere, cuvântul "facelift" îţi vine inevitabil în gând. Este şi normal, avem numeroase elemente comune cu best-sellerul Golf 5.

Şi când zic numeroase, înseamnă că pot să mă apuc să le enumăr până când vă plictisiţi. Nu mă credeţi? Păi să începem: comanda de semnalizare, comanda de ştergătoare, schimbătorul, bandourile interioare, butonul de ESP, scrumiera, torpedoul, frâna de mână, scaunele, variatorul de internsitate a luminilor de la bord, reglajul pe inălţime a farurilor, pedalierul, oglinda retrovizoare, capacele tweeterelor, dezaburitoarele laterale integrate în montanţii faţă...

Iar, dacă eram puţin mai chiţibuşar, mai găseam încă pe atât. Şi aici vorbim doar de ce se vede, pentru ca pe sub maşină avem şi mai multe asemănări. Pentru că nu-i aşa, importantă e impresia pe care o faci, impresie lăsată în mare parte doar de ce există la vedere. Şi acolo şi-au îndreptat toate eforturile inginerii germani.

Touchscreen la Golf 6Aşadar, multe elemente în comun cu Golf 5. Nu este însă mai puţin adevărat că multe dintre acestea se regăsesc pe multe alte modele din gama constructorului german. Şi că, în ciuda numărului mare de repere comune cu Golf 5, cele mai importante, precum ceasurile de bord, comenzile sistemului audio sau cele de climatizare sunt noi. Aşadar, ajungi la concluzia că, totuşi, sunt prea multe modificări pentru un facelift. Dar prea puţine pentru un model nou.

În final, balanţa este înclinată de modul în care te simţi în interior. Iar aici suntem tentaţi să vorbim despre un model nou. De aceea "model nou" l-am trecut înaintea termenului "facelift" în titlul acestei pagini. Da, este adevărat, avem aceeaşi rigurozitate germană, banalitate puţin enervantă şi corectitudine dusă la paroxism. Dar toate acestea s-au păstrat de la fiecare generaţie la alta. Reţeta câştigătoare nu se schimbă.

Să vedem însă ce părere au şi concurenţii lui VW Golf 6.

 

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.