Anvelope run-flat. Ce înseamnă, care sunt avantajele şi dezavantajele lor

Acestea sunt construite dintr-un material special, mai robust pentru a suporta greutatea maşinii.

Anvelope run-flat. Ce înseamnă, care sunt avantajele şi dezavantajele lor Anvelope run-flat. Ce înseamnă, care sunt avantajele şi dezavantajele lor

O anvelopă de tip run-flat este o anvelopă care este proiectată să reziste la efectele dezumflării atunci când este perforată. Aceasta permite vehiculului să-şi continue deplasarea la viteze reduse - sub 90 km/h, pe distanţe limitate - în general, între 16 km şi 80 km, în funcţie de tipul anvelopei.

Anvelopele run-flat sunt potrivite pentru cazuri de urgenţă. Ele permit rularea continuă după o eventuală pană, mulţumită unor pereţi laterali. Aceşti pereţi laterali împiedică tocirea sau chiar explozia anvelopelor.

Anvelopele run-flat pot susţine greutatea şi sarcina vehiculului, datorită flancurilor ranforsate. Acestea sunt construite dintr-un material special, mai robust, pentru a suporta greutatea maşinii.

Cauciucurile runflat sunt montate pe jante speciale pentru a nu permite desprinderea acestora de pe jantă. 

Deoarece anvelopele run-flat mascheaza foarte bine simptomelor pierderii de aer care însoţesc o pană de cauciuc, acestea necesita un sistem de monitorizare a presiunii din anvelope care sa alerteze şoferul de pierdut presiunea aerului pe afisajul de bord.

Avantaje şi dezavantaje ale anvelopelor runflat

Avantaje

- acestea permit, in caz de pana, rularea până la 80 km şi cu o viteză de 80 km/h

- acestea garanteaza o mai bună stabilitate

- avantajul anvelopelor de acest tip este că nu mai este nevoie de o roată de rezervă

Dezavantaje

- preţul mai mare de achiziţie

- nu toate service-urile sunt echipate pentru a monta anvelope run-flat

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.