Patru motive pentru care maşina nu porneşte

Patru motive pentru care maşina nu porneşte

Autor: Marius Vişan acum 4 luni Utile

Când vorbim despre o maşină veche sunt inevitabile momentele când motorul poate să nu pornească. În aceste cazuri ar fi bine să ştim care ar putea fi problemele. Iată patru dintre ele:

Bateria descărcată

Bateria descărcată poate fi una dintre principalele probleme pentru care automobilul porneşte. Vestea bună este că se poate rezolva pe loc dacă o persoană amabilă va fi dispusă să va ofere curent folosind cabluri, iar dacă eşti dispus să mai aştepţi puţin există firme care îţi pot livra o baterie nouă în câteva ore.

Însă, pentru a fi sigur că problema provine de la baterie este indicat să aprinzi farurile sau orice altă funcţie care are nevoie de curent şi dacă nu funcţionează, îţi vei da seama că această este cauza.

Defecţiuni ale alternatorului

Defecţiunile alternatorului reprezintă o altă cauza pentru care maşină nu va porni. Dacă alternatorul nu funcţionează la capacitate maximă, nici bateria nu se va încarcă la capacitatea corespunzătoare, iar dacă această piesă prezintă anumite probleme vor fi semnalizate de un martor în bord.

Probleme cu electromotorul

Des întâlnită la pornire este şi problema legată de electromotorul maşinii. Această piesă pune în mişcare piesele de la propulsorul pe benzină sau motorină şi dacă are probleme nu se va învârti suficient de repede pentru că automobilul să funcţioneze corespunzător.

Bujii defecte

Adesea, şi bujiile cu probleme pot fi o cauza pentru care maşina nu porneşte. Verifică bujiile şi vezi dacă acestea prezintă defecţiuni. Dacă metalul are culoarea gri sau culoarea bronzului, acestea prezintă o stare de funcţionare bună. În schimb, dacă sunt înnegrite şi prezinte semne de arsuri, înseamnă că motorului i se livrează prea mult combustibil. Iar în cazul în care acestea sunt prea fierbinţi, motorul este supraîncălzit. Pentru a remedia problema trebuie să le înlocuiţi.

 Comentarii
Inchide