19 maşini noi numai bune pentru Prima Maşină

Programul guvernamental „Prima Maşină” ne-a făcut să ne întrebăm oare care ar fi alegerea ideală ca prim autovehicul deţinut. După câteva ore de calcul, am găsit 14 modele disponibile la noi în ţară. Detalii în continuare.

19 maşini noi numai bune pentru Prima Maşină 19 maşini noi numai bune pentru Prima Maşină

Am vrea să dăm, mai întâi, câteva explicaţii legat de alegerile pe care le-am făcut. În primul rând, am simulat situaţia românului cu venit mediu, pentru care bugetul este o mare provocare; apoi ne-am gândit la maşini care satisfac multe dintre nevoile şoferilor în ceea ce ţine de confort, spaţiu şi, nu în ultimul rând, plăcerea de a conduce.

Aşadar, lista de mai jos – în care autovehiculele vor fi trecute în ordine alfabetică, fără a constitui un top – conţine doar maşini din clasa mică şi subcompactă, clase entry-level care bifează pe cât posibil caracteristici specifice claselor mai mari.

De asemenea, am luat în calcul ceea ce deja avem pe piaţă, excluzând modelele care au primit generaţii noi care încă nu au ajuns în ţară până la momentul publicării acestui articol.

            Citroën C3

Cu un preţ de pornire de 10.540 € (Attraction, 1.0 VTi, 68 CP), micul C3 doreşte să aducă în viaţa de zi-cu-zi elementul chic specific maşinilor franţuzeşti. Nu este cea mai antrenantă maşină atunci când vine vorba de condus, însă nici nu vrea să fie.

Ar trebui să existe un motiv serios pentru care noi n-am testat versiunea cu facelift...

Este, în schimb, economicoasă – mergi cu încredere pe oricare variantă diesel – şi cea mai aerisită din segmentul ei (chiar dacă nu are minunatul parbriz Zenith).

Lista de preţuri pentru Citroën C3 o găseşti aici.

            Dacia Sandero

Cea de a doua generaţie Sandero s-a „bucurat”, la debut, de multe glume autohtone legate de citadina mioritică, însă a demonstrat de-a lungul timpului că nu are nevoie de părerea nimănui şi că se descurcă foarte bine şi singurică.

Aici găseşti şi testul cu Dacia Sandero

Preţul de pornire pentru Sandero (versiunea de echipare Acces cu motor de 1,2 litri – 75 CP) este de 7.190 €. O maşinuţă onestă, care impresionează tocmai prin faptul că nu vrea să impresioneze cu nimic. Vrea doar să facă o treabă care să merite banii.

Poţi flirta un pic cu configuratorul pentru Dacia Sandero aici.

Fiat New Panda

Fiat Panda s-a dorit dintotdeauna a fi o maşinuţă bună la toate, iar succesul care a încununat primele două generaţii i-a încurajat pe italieni să-i continue existenţa, fără a renunţa la principiile de bază: accesibilitate, practicitate, economie.

Descoperă-i atuurile, atât în versiunea pe benzină, cât şi în cea diesel

New Panda este oferit în România cu un preţ de intrare de 9.500 € (9.214 €, cu oferta în curs) - versiune de echipare POP, cu motor de 1,2 litri, 69 CP. Aici găseşti lista completă de oferte pentru Fiat Panda.

            Ford Fiesta

Dacă eşti genul care pune foarte mult preţ pe dinamică, atunci poţi să te opreşti cu cititul aici, căci aceasta este cea mai jucăuşă maşinuţă din toată lista. Faceliftul de care s-a bucurat Fiesta anul trecut i-au adus o faţă greu de confundat şi sistemul de infotainment / conectivitate SYNC.

... şi cutie automată cu dublu ambreiaj, chiar.

Preţul entry pentru Fiesta este de 11.400 € (Trend, cu motor de 1,0 litri şi 65 CP). Lista completă de preţuri este disponibilă aici.

Citeşte mai departe în pagina următoare »