Garanţie infinită pentru maşina electrică Tesla Model S

Autor: Iulian Dnistran 18 aug. 2014 Știri auto

Stai liniştit, ai citit bine în titlu. Tesla oferă acum garanţie de opt ani şi kilometri nelimitaţi pentru maşina electrică Model S cu baterie de 85 kWh. Şi, ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, măsura se aplică retroactiv tuturor modelelor vândute vreodată şi nu va fi afectată de vânzarea maşinii către un alt proprietar.

Vestea a fost dată chiar de preşedintele Tesla, Elon Musk, care a scris pe site-ul oficial al companiei pe care o conduce că pachetul de baterii de pe Model S 85kWh beneficia deja de aceste avantaje şi că a trebuit modificată doar politica de garanţie pentru motorul electric.

Încet-încet, Musk reuşeşte să schimbe mentalităţi. O altă piesă a mozaicului este reţeaua Supercharger

Conform TechCrunch, Tesla Model S 85 kWh a avut până acum o garanţie de patru ani şi 50.000 de mile, care putea fi crescută la opt ani şi 100.000 de mile pentru 4.000 de dolari americani. Acum, însă, problema creşterii perioadei de garanţie a dispărut.

Citeşte şi: Interviu cu primul proprietar de Tesla Model S din România

„Dacă suntem de părere că motoarele electrice sunt mai fiabile decât motoarele pe benzină, cu mult mai puţine piese în mişcare şi fără reziduuri uleioase sau rămăşiţe ale combustiei care să strice componentele, atunci politica noastră de garanţie ar trebui să arate asta”, a scris Musk pe blogul său.

Majoritatea reparaţiilor se fac prin actualizări de software, atunci când maşina stă în garajul de acasă

Este o măsură extrem de interesantă din partea Tesla, care va pune din nou pe jar producătorii şi dealerii de maşini cu motoare cu ardere internă din lumea întreagă.

Tu ce spui: ai fi dispus să-ţi cumperi o maşină electrică dacă ai fi acoperit de garanţie vreme de opt ani şi număr nelimitat de kilometri?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide