Noul Range Rover Sport a făcut cea mai rapidă traversare de deşert

Autor: Iulian Dnistran 11 nov. 2013 Știri auto

Noul Range Rover Sport este maşina care a reuşit să stabilească un nou record de timp la traversarea celui mai mare deşert de nisip de pe planetă, Rub al-Chali. Supranumit „Pătrimea goală”, deşertul are o suprafaţă de aproximativ 650.000 de kilometri pătraţi şi traversează patru state – Arabia Saudită, Oman, Emiratele Arabe Unite şi Yemen.

La volanul unui Range Rover Sport de serie dotat cu motorul V8 pe benzină de 5,0 litri care produce 510 CP, pilotul spaniol Moi Torrallardona a reuşit să parcurgă traseul de 849 de kilometri ce traversează deşertul într-un timp de zece ore şi 22 de minute, cu o viteză medie de 81,87 km/h. În afară de câteva plăci de protecţie montate sub maşină, SUV-ul britanic a reuşit această performanţă în formă standard şi cu anvelope standard.

În „Pătrimea goală”, temperaturile depăşesc constant pragul de 50 de grade Celsius, ceea ce face orice traversare o adevărată aventură.

Noul Range Rover Sport a fost prezentat în premieră mondială la Salonul Auto New York 2013. Bazat pe cea de-a patra generaţie a modelului Range Rover, noul Range Rover Sport a fost descris de oficialii companiei britanice ca fiind „cel mai rapid şi cel mai agil Land Rover din istorie”.

Deşertul Rub al-Chali e cel mai mare deşert de nisip din lume şi cel de-al doilea cel mai mare deşert ca mărime, după Sahara.

Video:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide