Philips a creat lumini de zi care pot fi montate pe orice maşină

Autor: Iulian Dnistran 27 aug. 2013 Știri auto

Peste jumătate din accidentele rutiere consemnate pe timpul zilei în a doua jumătate a deceniului trecut au avut la origine faptul că participanţii la trafic implicaţi în coliziune nu au observat în timp util celălalt vehicul, potrivit cifrelor comisiilor de specialitate ale Uniunii Europene.

Ceea ce este mai interesant este că astfel de situaţii nu se înregistrează doar în condiţii speciale – ploaie torenţială sau ceaţă – ci şi în cazurile normale, iar soluţia este folosirea luminilor de întâlnire. Fluxul de lumină ne atrage atenţia asupra vehiculului şi ne permite o mai bună estimare a vitezei de deplasare a acestuia.

Pornind de la aceste premise, din dorinţa de a reduce numărul de accidente rutiere, nu mai puţin de 17 ţări, printre care şi România, au introdus în Codul Rutier norme privind obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire pe timp de zi în timpul deplasărilor în afara localităţii. Iar rezultatele s-au văzut – în România,  reducerea cu 10% a accidentelor auto şi cu 32% a celor în care sunt implicate motocicletele.

În cazul modelelor mai vechi, tot mai mulţi producători şi distribuitori de automobile le recomandă proprietarilor autovehiculelor atunci când efectuează reviziile periodice să îşi doteze maşina cu astfel de dispozitive. Iar soluţiile sunt disponibile chiar şi pentru automobilele pe care nu se poate adapta un sistem de iluminare de ultimă generaţie, care să înglobeze componenta DRL.

În acest sens, cei de la Philips pun în vânzare pe piaţa din România o nouă soluţie de iluminare cu LED-uri aftermarket, denumită Philips DaylightGuide, care poate fi montată pe orice automobil. Cele două benzi luminoase incluse în pachet se prind cu ajutorul unor clipsuri şi au un consum redus de energie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide