Pioneer a lansat NavGate, un sistem head-up display revoluţionar

Autor: ProMotor 05 sept. 2013 Știri auto

Tehnologia head-up display a fost folosită iniţial în domeniul aviaţiei şi a primit îmbunătăţiri de-a lungul anilor, iar în zilele noastre constructorii auto au început să implementeze asemenea sisteme pe modelele lor.

Scopul este sporirea siguranţei în timpul condusului, prin afişarea de informaţii utile şoferului în raza vizuală a acestuia, astfel că privirea conducătorului auto rămâne orientată către ce se întâmplă în trafic.

Cu ajutorul unui proiector DLP, NavGate creează o hologramă pe care ochiul şoferului o interpretează ca fiind un display de 30 de inci, amplasat la trei metri în faţa sa. În felul acesta, informaţiile sunt oferite şoferului ca parte integrantă din peisajul care se derulează în faţa sa, mult mai intuitiv decât în cazul sistemelor HUD clasice.

Unitatea de control este amplasată pe parasolarul din partea şoferului, nu ocupă mult spaţiu şi nici nu încurcă activitatea acestuia în habitaclu.

Mai mult, pentru că ochiul uman percepe ecranul virtual ca fiind amplasat la o distanţă considerabilă în faţa sa, şoferul nu mai este nevoie să-şi focalizeze privirea alternativ la drum şi spre head-up display, astfel că oboseala la volan este drastic diminuată.

Pe lângă indicaţii precise de navigare, sistemul mai poate proiecta ora, viteza cu care se deplasează maşina şi limitele de viteză, avertismente de lumină roşie la semafor, distanţa până la destinaţie şi timpul estimat până la sosirea la destinaţie.

Sistemul NavGate HUD este compatibil cu o gamă largă de telefoane inteligente, ce se pot conecta la unitatea de control prin USB, iar pentru controlul acestuia utilizatorul trebuie să instaleze aplicaţiile CoPilot sau iGO primo.

Conform Pioneer, noile sisteme NavGate HUD vor fi disponibile pe piaţă începând cu octombrie 2013.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide