Polaris a creat ATV-ul cu anvelope fără aer. VIDEO

Autor: Iulian Dnistran 22 nov. 2013 Știri auto

Polaris va pune în vânzare pentru marele public un nou model de ATV care va fi echipat cu un set de anvelope fără aer (sau nonpneumatice). Mai exact, modelul Sportsman WV850 H.O. a fost inspirat din modelul militar M850 şi este unul dintre puţinele vehicule care rulează pe pneuri fără aer.

În curtea Polaris, aceste cauciucuri speciale au primit denumirea TerrainArmor şi au fost dezvoltate iniţial pentru uzul militar. Acum, însă, americanii vor pune la dispoziţia publicului „un număr limitat” de ATV-uri care folosesc această tehnologie, pentru suma de 14.999 de dolari americani fiecare.

Anvelopele nonpneumatice folosesc o plasă din polimeri pentru a oferi o elasticitate similară cu cea a anvelopelor clasice. Pe lângă faptul că nu trebuie umflate niciodată, aceste pneuri (sau roţi?) sunt mai ecologice decât alternativele clasice, fiindcă doar suprafaţa exterioară este acoperită cu cauciuc, material care trebuie schimbat atunci când profilul se toceşte.

La fel ca în cazul cauciucurilor normale, anvelopele nonpneumatice vor fi oferite cu diferite profiluri, în funcţie de destinaţia vehiculului – şosea, zăpadă, off-road etc.

Potrivit celor de la Polaris, pneurile TerrainArmor pot fi folosite pentru 560 km după ce s-a tras asupra lor cu cartuşe de calibrul .50. De asemenea, cauciucurile pot fi folosite pentru mai bine de 1.600 km după ce au fost tăiate pe o şină de tren/tramvai.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide