Ford Mustang RTR se alătură bestiilor americane cu peste 700 CP

Autor: ProMotor 05 nov. 2014 Tuning auto

E greu să ne dăm seama ce au mâncat, visat sau fumat americanii înainte să lanseze moda modelelor de performanţă cu peste 700 CP. După ce Dodge a dat tonul cu bestiile Charger SRT Hellcat (cel mai puternic sedan din lume) şi Challenger SRT Hellcat, pilotul Vaughn Gittin Jr.a avut grijă ca un model din noua generaţie Ford Mustang să se transforme în Mustang RTR.

Între timp, Ken Block şi-a dezvăluit noua sa jucărie pentru Gymkhana 7 – tot un Ford Mustang, botezat Hoonicorn, cu 857 CP – dar noi ne vom concentra pe versiunea RTR. Aşadar, Ford Mustang RTR (la a cărui dezvoltarea a contribuit şi divizia Ford Racing) are o ţintă clară şi este destinat celor care vor, în principiu, un Mustang mai puternic şi mai ameninţător din punct de vedere al aspectului.

Pentru asta, există două nivele de putere. Cine optează pentru pachetul Spec 1 primeşte schimbări de ordin estetic: spoilere agresive faţă şi spate, un difuzor spate, o grilă frontală redesenată cu lumini integrate plus alte elemente decorative.

Foaia se schimbă odată cu nivelul Spec 2, care propune o versiune puternic modificată a V8-ului de cinci litri. Cât de modificată? Destul cât să producă 725 CP. Tot cu pachetul Spec 2, Ford Mustang RTR primeşte un sistem de suspensie care duce muscle car-ul mai aproape de asfalt şi un sistem de evacuare unicat de la Magnaflow.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide