Bill Gates tocmai și-a cumpărat un Porsche Taycan

Autor: Elena Luchian 18 feb. 2020 Știri auto

Și-ar putea permite orice mașină din lume. Dar și-a cumpărat un Porsche Taycan. Bill Gates a comandat electrica exotică. În garajul său se află și alte modele Porsche, dar și mai multe Lamborghini.

Galerie foto

Într-un vlog pe YouTube, cofondatorul Microsoft îi laudă pe cei de la Tesla, pentru că au reușit să crească popularitatea mașinilor electrice, dar nu și-a cumpărat o mașină produsă de compania din Silicon Valley. Bill Gates a ales prima electrică de la Porsche, Taycan.

“Trebuie să spun că este o mașină cu un preț premium, dar este foarte, foarte tare! Este prima mea mașină electrică și mă bucur de ea cât pot”, spune multimiliardarul american.

Gates este însă nemulțumit că o mașină electrică are o autonomie mult mai mică decât una cu propulsie convențională și se plânge că pierde mult timp cu încărcarea.

Cel de-al doilea cel mai bogat om din lume după fondatorul Amazon, Jeff Bezos, nu a dezvăluit ce versiune a achiziționat. Dar cel mai probabil este cea cu specificații de top, Taycan Turbo S, care, în Statele Unite, are un preț de pornire de 185.000 de dolari. Pentru această sumă, clientul primește 761 de cai putere, un cuplu de 1.049 Nm cu ajutorul funcției Overboost și un sprint de la 0 la 100 km/h în 2,6 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 260 km/h.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide