Tesla Autopilot o comite din nou: accident cu o mașină de poliție

Autor: George Cristea 28 aug. 2020 Știri auto

Sistemul Tesla Autopilot a fost cauza a numeroase accidente, unele dintre acestea tragice, datorate faptului că șoferii nu înțeleg pe deplin funcționarea sistemelor de asistență ale mașinii. O Tesla Model aflată sub controlul sistemului Autopilot a produs un nou accident, intrând într-o mașină de poliție staționată pe marginea unei autostrăzi.

Intră în Galeria FOTO

Șoferul unei Tesla Mode S care a lovit o mașină de Poliție a recunoscut că se uita la un film în timp ce mașina rula cu modul Autopilot activat. Mașina Tesla a intrat în spatele unui Dodge Charger folosit de poliție pentru patrulare. Incidentul s-a petrecut pe 26 august, după miezul nopții, pe o autostradă din Nash County, Carolina de Nord.

Mașina polițiștilor se afla parcată pe marginea autostrăzii în momentul în care a fost izbită de Tesla. Doi polițiști care investigau un alt accident au fost trântiți la pământ în momentul impactului, dar aceștia nu au fost răniți. În schimb, ambele mașini au suferit daune majore.

Ce au declarat polițiștii după ce Tesla Autopilot a produs un nou accident?

Potrivit unui post de televiziune locală, șoferul mașinii Tesla, dacă-l putem numi așa, a recunoscut în fața polițiștilor că se uita la un film pe telefonul mobil.

„Trebuie să fie o simplă restricție de trafic, dar dintr-o dată am văzut moartea cu ochii” – a declarat unul dintre polițiști. „Acest lucru arată că automatizarea nu va înlocui niciodată un șofer atent, care nu trimite mesaje, nu stă pe telefon și se concentreză pe ceea ce trebuie să facă – să conducă”.

Imaginile de la locul accidentului arată că partea frontală a mașinii Tesla a fost complet distrusă, la fel ca și partea din spate a mașinii de patrulare.

Nu este nici pe departe primul accident produs de o mașină Tesla „condusă” de Autopilot. Destul de recent, o altă Tesla Model S a lovit o altă mașină de poliție, șoferul acesteia fiind grav rănit în accident. Acum șase luni, într-un accident mult mai grav, o Tesla a lovit bariera despărțitoare dintre sensurile de mers ale unei autostrăzi din Los Angeles. Șoferul acesteia, un inginer Apple care se juca un joc pe telefonul mobil în momentul accidentului, a decedat ulterior la spital.

sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide