Un șofer a murit în mașina în care nu se moare, Volvo XC90

Autor: Elena Luchian 09 dec. 2020 Știri auto

Un șofer a murit în mașina în care nu se moare. Volvo XC90 este autoturismul în care nicio persoană nu și-a pierdut viața în Marea Britanie. Un accident fatal a avut loc însă, pe șoselele din Ungaria.

GALERIE FOTO

Accidentul a avut loc în apropiere de Nagysimonyi, oraș aflat în vestul Ungariei, în octombrie 2016. Șoferul a rămas blocat între fiarele contorsionate ale SUV-ului său. Un echipaj de descarcerare a intervenit rapid, dar era deja prea târziu. Persoana aflată la volan a suferit răni incompatibile cu viața.

Potrivit martorilor, șoferul se angajase într-o depășire periculoasă și avea viteză mare. Depășise deja trei mașini când, într-un viraj la dreapta, a pierdut controlul direcției, a părăsit carosabilul, a ajuns în șanț, s-a răsturnat și a lovit în plin un copac.  Unul dintre șoferii depășiți susține că Volvo XC90 nu a revenit pe sensul său de mers nici după sute de metri după depășirea celor trei vehicule. Un amic al persoanei aflate la volan, care era într-o mașină din spate, a sosit la locul accidentului câteva secunde mai târziu și a apelat numărul de urgență.

Ulterior, autoritățile au comunicat că la volan se afla o femeie în vârstă de 20 de ani. Aceasta ar fi rămas în urma unei coloane de mașini în care se aflau prietenii ei. A accelerat și a efectuat o serie de depășiri pentru a-i ajunge din urmă.

Volvo XC90, considerată una dintre cele mai sigure mașini din lume

Volvo XC90 este considerată una dintre cele mai sigure mașini din lume. Nicio persoană aflată la bordul SUV-ului suedez nu și-a pierdut viața pe șoselele din Marea Britanie în cei 18 ani de la lansarea pe piață a modelului.

Modelul implicat în accidentul violent care a avut loc în Ungaria era de primă generație. Specialiștii din cadrul Centrului de Siguranță al producătorului scandinav a analizat epava și a colectat date importante în vederea îmbunătățirii siguranței la bord.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide