Se lucrează la foc automat pe Autostrada Transilvania. VIDEO

Autor: Elena Luchian 10 feb. 2021 Știri auto

Se lucrează la foc automat pe Autostrada Transilvania. Imaginile surprinse cu ajutorul unei drone arată o adevărată desfășurare de forțe. Au demarat lucrările la tronsonul Nădășelu-Zimbor.

GALERIE FOTO

Deschiderea șantierului a fost anticipată în urmă cu două săptămâni de către Asociația Pro Infrastructura. Constructorul a adus atunci mai multe utilaje în zonă, pregătind terenul.

Tronsonul Nădășelu-Zimbor se întinde pe o distanță de 30,06 kilometri. Zeci de camioane și sute de muncitori lucrează de zor la acest tronson din Autostrada Transilvania. Zona s-a transformat într-un adevărat furnicar.

Sunt echipele delegate de asocierea Spedition UMB – Tehnostrade, care a câștigat licitația pentru acest sector de drum de mare viteză. Același constructor va executa și lotul de 12,24 kilometri, Zimbor-Poarta Sălajului. Vor fi în total 42 de kilometri, pe care șoferii vor călători pentru a străbate dealurile transilvănene.

Constructorul trebuie să țină cont de faptul că un fenomen des întâlnit în zonă este reprezentat de alunecările de teren.

Autostrada Transilvania crește numărul de kilometri de drum de mare viteză din România

Autostrada Transilvania crește numărul de kilometri de drum de mare viteză din țara noastră. Fostul ministru al Transporturilor, Lucian Bode, anunța cu optimism, anul trecut, că în România vor fi 700 de kilometri noi de autostradă și 300 de kilometri de drumuri expres până în anul 2024. În calculele sale au fost incluse și loturile 1 și 5 din autostrada Sibiu-Pitești, autostrada Lugoj-Deva, autostrada Transilvania în întregime, mai puțin tronsonul care cuprinde tunelul Meses, Autostrada A7 Ploiești-Siret, fără loturile Pașcani-Suceva și Suceava-Siret, dar și Autostrada A0, care va juca rol de Centură a Capitalei.

Asociația Pro Infrastructura anticipa însă, la începutul acestui an, că în 2021, în țara noastră, vor fi inaugurați doar 35 de kilometri de autostradă. Se vor deschide în schimb, pe teritoriul țării, o serie de șantiere importante. Printre acestea se află lotul Biharia-Chiribiș de 28,55 kilometri din cadrul Autostrăzii A3, lotul Suplacu-Nușfalău de 13 kilometri și lotul la care se lucrează deja, Năășelu-Poarta Sălajului.

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=LxRAx-T02BM&feature=emb_logo

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide