Un bărbat rămas blocat cu mașina pe un drum forestier a fost salvat de jandarmi

Autor: George Cristea 13 feb. 2021 Știri auto

Un bărbat rămas blocat cu mașina pe un drum forestier a fost salvat de jandarmi la capătul unei misiuni dificile. Bărbatul plecase vineri din județul Timiș și nu a mai ajuns acasă, în Oțelu Roșu.

Intră în Galeria FOTO

Vremea rea a pus mulți șoferi în pericol pe șoselele din țară. Cu atât mai greu de înțeles este decizia unui șofer care a părăsit șoselele principale pentru a se aventura pe un drum forestier. Bărbatul în vârstă de 71 de ani plecase cu autoturismul personal din Luncanii de Jos (județul Timiș), dar nu a mai ajuns la domiciliul său din Oțelu Roșu (județul Caraș Severin). Îngrijorată că nu a mai putut lua legătura cu acesta, soția a alertat autoritățile.

Polițiștii cărășeni, cu sprijinul colegilor lor din Timiș, au demarat operațiunile de căutare, bărbatul fiind găsit sâmbătă dimineață, la limita dintre județe. Acesta se afla blocat cu autoturismul pe un drum forestier neamenajat, acoperit cu zăpadă.

Blocat pe un drum forestier acoperit de zăpadă. Nimeni nu știe cum a ajuns acolo

„În această dimineață, în jurul orei 09.00, polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Oțelu Roșu au găsit pe un drum forestier de la limita cu județul Timiș, un bărbat de 71 de ani, a cărui dispariție fusese sesizată azi-noapte, în jurul orei 03.00”, se arată într-un comunicat al Poliției Caraș Severin.

Acesta a fost preluat de polițiști, în siguranță, și condus la cea mai apropiată unitate medicală pentru asistență de specialitate. Starea sa de sănătate este bună, fără a prezenta urme de violență sau vătămări.

Polițiștii îi sfătuiesc pe șoferi să se informeze temeinic despre condițiile meteo și starea drumurilor înainte de a pleca cu mașina în călătorie.

„Chiar și drumurile cunoscute, pot fi imprevizibile pe timp de iarnă! Asigurați-vă că aveți suficient carburant, apă, haine groase și baterie la telefon, în cazul în care rămâneți blocați cu mașina. Apelați numărul de urgență 112 pentru a solicita sprijinul echipajelor de intervenție” se mai arată în comunicatul polițiștilor.

Reamintim că România se află sub cod galben de ger, polei și ninsori, până pe 15 februarie, ora 18:00.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide