Începe ridicarea mașinilor din sectorul 1. Cât te costă să-ți recuperezi mașina

Autor: George Cristea 02 apr. 2021 Știri auto

Începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar din sectorul 1, primăria punând în dezbatere publică un proiect de hotărâre în acest sens.

Intră în Galeria FOTO

Primăria Sectorului 1 a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre care va permite autorităților să ridice mașinile parcate neregulamentar pe domeniul public al Sectorului 1. Sunt vizate mașinile parcate neregulamentar atât pe drumurile publice, cât și în afara acestora – pe spații verzi, zone pietonale, parcări de reședință.

Potrivit proiectului, ridicarea mașinilor parcate neregulamentar va fi realizată de către ADP Sector 1 sau de către o firmă aflată sub contract cu primăria. Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor principale din Regulament, precum și dispunerea măsurilor de ridicare se va face de polițiștii rutieri din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București sau Secției Regionale de Poliție Transporturi București. De asemenea, se poate face și de polițiștii locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 1, care vor avea calitatea de agenți constatatori.

Ridicarea mașinilor din sectorul 1: Cât te costă să-ți recuperezi mașina

După aprobarea proiectului de hotărâre în Consiliul Local al Sectorului 1, cei care parchează mașina neregulamentar vor avea de plătit cel puțin 425 de lei pentru a putea să o recupereze. Aprobarea proiectului nu este însă certă, în condițiile în care consilierii USR-Plus, partid din care face parte și primarul Sectorului1, Clotilde Armand, sunt la cuțite cu cei ai PNL. Pentru a fi aprobat, US-Plus are nevoie de voturile liberalilor.

Defalcate, taxele ce vor trebui plătite de șoferii contravenienți sunt următoarele:

  • Tarifele de ridicare: 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, și 270 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone;
  • Tarifele de transport: 150 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, și 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone;
  • Tariful de depozitare: 75 de lei în primele 24 de ore și 25 de lei/pe zi după intervalul de 24 de ore.

Eliberarea vehiculului se va face numai proprietarului/deținătorului/utilizatorului legal al acestuia și doar după achitarea tarifelor de ridicare, transport și depozitare.

În urmă cu două luni, Primăria Sectorului 1 anunța și demararea operațiunii de ridicare a mașinilor abandonate. Recuperarea acestora nu mai este, însă, posibilă, acestea ajungând de regulă la centrele de fier vechi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide