Cum ar putea arăta viitorul Opel Astra Sports Tourer – unul dintre cele mai frumoase break-uri de pe piață

Autor: Cristian Agatie 27 sept. 2021 Știri auto

Opel a prezentat de curând versiunea în cinci portiere a compactei sale iconice Astra, care s-a bucurat de aprecierea fanilor mărcii. Iată cum ar putea arăta Opel Astra Sports Tourer, care se anunță a fi unul dintre cele mai frumoase break-uri de pe piață.

Intră în Galeria FOTO

Break-urile nu sunt cele mai populare mașini în România, mulți văzându-le ca versiuni utilitare ale mașinilor „adevărate”. Cu toate acestea, imaginea break-ului clasic, de cutie pe roți, a fost spălată de numeroase modele cu adevărat reușite din punctul de vedere al designului. În această categorie se înscrie break-ul lui Peugeot 308, recent lansat. Pe baza acestuia, fratele său produs sub sigla Opel ar trebui să păstreze aceeași siluetă dinamică, anunțându-se ca unul dintre cele mai frumoase break-uri de pe piață.

Colegii de la Kolesa au pus cap la cap fotografiile spion ale lui Opel Astra Sports Tourer, fotografiile reale ale noului Opel Astra L, dar și cele ale break-ului Peugeot 308 pentru a ne prezenta primele imagini realizate pe calculator ale viitorului break Opel. Rezultatul se anunță spectaculos, chiar dacă acesta pare o idee mai sobru decât în cazul fratelui său francez.

Cum ar arăta Opel Astra Sports Tourer: Capacitate de transport imensă

Fiind vorba de un break, mai important decât designul este capacitatea de transport a acestuia. Comparând 308 cu Astra, remarcăm că hatchback-ul produs de germani este mai încăpător, cu un volum al portbagajului de 422 de litri, față de 412 litri în cazul modelului francez. Ne așteptăm ca această diferență să se păstreze și în cazul break-ului, iar aici știm că 308 SW pleacă de la 608 litri, o valoarea impresionantă pentru segmentul compact.

Noul Opel Astra va intra pe piața europeană în luna octombrie, hatchback-ul fiind urmat la scurtă vreme de break. Ambele versiuni de caroserie vor fi disponibile cu o gamă de motorizări diesel și pe benzină, care sunt deja cunoscute de la gama 308. Ca și modelul francez, Opel Astra va avea, în premieră, și un sistem de propulsie hibrid cu încărcare la priză. Cum Peugeot nu intenționează să ofere o versiune sportivă pentru 308, putem presupune că nici Astra nu va avea o versiune GSi, ca să nu mai vorbim de OPC.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide