Skoda a pregătit un update software pentru SUV-ul electric Enyaq iV (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 20 aug. 2022 Știri auto

Producătorul ceh de automobile Skoda a anunțat introducerea unui nou software pentru SUV-ul electric Enyaq iV. Acesta poartă denumirea de ME3 și va fi implementat pe mașinile deja livrate clienților. Toate modelele nou construite vor fi echipate standard cu noul software.

Update-ul include un management îmbunătățit pentru baterie, sistemul de infotainment și sistemul Digital Cockpit. De asemenea, cehii spun că timpii de încărcare au fost reduși, iar autonomia a crescut.

Actualizarea ME3 pune accent pe optimizarea bateriei și pe timpii de încărcare

Actualizarea de software pentru SUV-ul zero emisii Enyaq iV este gratuită, însă nu se va putea face „over-the-air”. Astfel, clienții vor trebui să facă o vizită într-unul dintre service-urile din rețeaua locală pentru a instala software-ul. Întregul proces durează aproximativ cinci ore. Odată ce software-ul ME3 va fi instalat, actualizările „over-the-air” vor putea fi introduse pe viitor.

Actualizarea ME3 pune accent pe optimizarea bateriei și pe timpii de încărcare. O caracteristică nouă este un management îmbunătățit al bateriei, care va asigura că bateria este încărcată la maximum 80%. Astfel, se va conserva bateria și se va prelungi durata de viață a acesteia.

Concret, puterea maximă de încărcare a crescut de la 100 la 120 kW pentru mașinile care folosesc acumulatorul de 62 kWh. În același timp, pentru modelele echipate cu bateria de 82 kWh, puterea de încărcare a crescut la 135 kW.

Proprietarii care dețin versiuni cu încărcare limitată la 50 kW vor trebui să-și îmbunătățească rata de încărcare prin intermediul noului upgrade. Reprezentanții Skoda spun că autonomia electricului Enyaq iV a crescut la rândul ei, însă nu au oferit mai multe detalii.

De asemenea, au fost îmbunătățite Digital Cockpit și afișajul „head-up”. Camera video oferă un contrast sporit pentru o vizibilitate sporită în jurul mașinii. Astfel, un buton amplasat pe volanul multifuncțional permite șoferului să comute rapid între Adaptive Cruise Control (ACC) și Travel Assist. În plus, numeroase funcții Skoda Connect au fost îmbunătățite, fiind acum mai intuitive în utilizare.

Lansarea acestui update vine „la pachet” cu anunțul celor de la Skoda că au livrat peste 70.000 de modele Enyaq iV. Astfel, SUV-ul cu emisii zero a căpătat o cotă de 3,5% din piața vehiculelor complet electrice din Europa.

Sursa: Skoda

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide