Volkswagen pregătește o nouă mașină electrică

Autor: Ionuț Vîlciu 28 dec. 2022 Știri auto

Volkswagen se pregătește să dezvăluie un nou model electric. Anunțul va fi făcut în cadrul CES, în Las Vegas.

Volkswagen pregătește un nou model care se va alătura gamei sale existente de mașini electrice. Viitorul vehicul electric va fi anunțat în cadrul evenimentului Consumer Electronics Show (CES), în Las Vegas, scrie Motor1.

În ultimii ani, Consumer Electronics Show a devenit un loc popular pentru producătorii de automobile pentru a prezenta noi tehnologii auto sau chiar noi modele. Se pare că Volkswagen va anunța la CES „cel mai nou membru” al gamei sale de vehicule electrice.

Nu vom vedea un debut complet al următorului Volkswagen electric. Producătorul auto spune că va fi dezvăluită o versiune camuflata a unui nou model electric, dar și că vom afla numele său oficial. Am putea vedea versiunea de serie a lui ID. Aero, un concept al unui sedan electric dezvăluit în luna iunie a acestui an.

Volkswagen va dezvălui o nouă mașină electrică

Dacă mașina va fi într-adevăr versiunea de serie a lui ID. Aero, atunci ar putea păstra destule aspecte ale conceptului inițial. Volkswagen spune că ID. Aero are un coeficient aerodinamic de 0.23, acest lucru ajutând mașina să obțină o autonomie de 620 de kilometri. Știm că mașina folosește o baterie cu capacitatea de 77 kWh, dar puterea dezvoltată de motoarele electrice rămâne necunoscută.

Sedanul electric va concura cu modele precum BMW i4 sau Tesla Model 3, venind să completeze locul pe care l-a lăsat Passat-ul sedan, care a fost retras din producție. ID. Aero este bazat pe aceeași platformă MEB pe care o folosesc și modelele electrice actuale de la Volkswagen, dar și cele ale altor producători din interiorul Grupului Volkswagen.

Fastback-ul în patru uși se va alătura modelelor existente ID.3, ID.4 sau ID.5. De asemenea, Volkswagen a readus la viață celebrul microbuz sub forma lui ID. Buzz, o reinterpretare a clasicului model.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide