Mazda 6 a fost retrasă de pe piața din Marea Britanie. Sedanul japonez continuă să fie vândut în România

Autor: Ionuț Vîlciu 26 ian. 2023 Știri auto

Mazda 6 a fost retrasă în Marea Britanie din oferta producătorului japonez. Încă un sedan din clasa medie dispare, după Passat și Mondeo.

Mazda 6 nu mai este disponibilă pe piață din Marea Britanie, fiind încă un membru al clasei sedanurilor tradiționale care este retras de pe piață, relatează Carscoops.

Într-un interviu oferit publicației Autocar, un reprezentant al filialei Mazda din Marea Britanie a confirmat că decizia de a renunța la modelul din gamă a fost luată din cauza vânzărilor în scădere a segmentului. Într-adevăr, diferența de popularitate între sedanurile tradiționale și SUV-uri este mai mult decât evidentă. Potrivit studiilor, între ianuarie și noiembrie 2022, producătorul auto a vândut doar 4.104 de unități de Mazda 6 în Europa, față de 32.636 de unități de CX-30 și 27.828 de unități de CX-5, care este un vehicul cu dimensiuni similare.

Povestea sedanului Mazda 6 ia sfârșit

În Marea Britanie, Mazda6 a vândut un total de 169.123 de unități în 20 de ani, pe parcursul a trei generații. Odată cu dispariția Mazda6, singurele opțiuni rămase pentru sedanurile din segmentul D de pe piața din Marea Britanie sunt Peugeot 508 și Skoda Superb, deoarece VW Passat este în prezent disponibil numai în format de caroserie break. Totuși, cei care doresc să cumpere un sedan Mazda cu patru uși pot opta pentru Mazda 3 Sedan.

Cât costă Mazda 6 în România?

Sedanul japonez încă se vinde la noi în țară. Prețurile încep de la 32.180 de euro cu TVA inclus. Pentru această sumă de bani vei primi o Mazda 6 în echipare Attraction, cu motorul de 2,0 litri de 145 CP și cutie manuală cu șase trepte. Versiunea de top, Takumi Plus, cu motorul de 2,0 litri și 194 CP și cutie automată cu șase trepte începe de la 39.480 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mazda


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide