Pilotul automat de pe mașinile Tesla ar fi provocat peste 1.000 de accidente

Autor: Adrian Somai 28 mai 2023 Știri auto

Mașinile Tesla au fost implicate de-a lungul vremii în fel și fel de accidente mai mult sau mai puțin controversate. Numerele oficiale nu sunt foarte mari, însă o anchetă realizată recent de către publicația germană Handelsblatt dezvăluie că pilotul automat al Tesla ar fi provocat în ultimii opt ani peste 1.000 de accidente.

Zvonuri în această direcție au mai existat în ultimii ani, desigur, însă nimeni nu a putut demonstra nimic în acest sens. Jurnaliștii germani au decis însă să demareze o anchetă pentru a afla mai multe despre accidentele pe care le-a provocat de-a lungul timpului pilotul automat de pe mașinile Tesla. Concluzia a fost una cât se poate de clară, și anume că erorile sistemului Autopilot sunt mult mai numeroase și mai periculoase decât a recunoscut vreodată constructorul de peste Ocean.

Germanii susțin că datele pe care le au provin dintr-o scurgere de informații din bazele de date ale americanilor de la Tesla, care indică mai bine de 1.000 de accidente provocate de erori ale sistemului Autopilot. Cele mai multe dintre acestea au avut loc chiar în Statele Unite, acolo unde sistemul de asistență a fost implementat prima dată.

Peste 4.000 de reclamații făcute de clienții Tesla

Mai mult decât atât, potrivit The Verge, ancheta realizată de publicația germană a scos la iveală și un număr semnificativ de reclamații făcute de clienții producătorului american. Nu orice fel de reclamații, ci chiar unele care vizau direct funcționalitatea sistemului de asistență. Mai exact, vorbim despre mai bine de 4.000 de plângeri în acest sens, mare parte dintre ele fiind ignorate de constructorul deținut de Elon Musk.

Cele mai multe dintre aceste reclamații, în jur de 2.400, fac referire la o autoaccelerare necontrolată a mașinilor. De asemenea, 1.500 de clienți Tesla au reclamat o frânare deficitară a mașinilor. Deși toate aceste informații provin dintr-un fișier mult mai mare de date trimis presei de un fost angajat Tesla, producătorul american a refuzat pentru moment să ofere orice declarație pe această temă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide