7 reguli esenţiale pentru o vacanţă fără probleme la volan

E aproape vară. Deci e perioada concediilor şi vacanţelor. În care mulţi se aventurează cu maşina, de cele mai multe ori împreună cu familia. Cum rămâne cu siguranţa pe şosea? Iată în continuare cele mai importante reguli, pe care vi le reamintim, chiar dacă aveţi impresia că le ştiaţi.

7 reguli esenţiale pentru o vacanţă fără probleme la volan 7 reguli esenţiale pentru o vacanţă fără probleme la volan

POZIŢIA DE CONDUS

Evident, toată lumea ştie să-şi regleze scaunul şi volanul, deci putem trece mai departe. Sau poate nu. Pentru că acum vorbim de voiaje lungi, ceea ce presupune o atenţie mult mai mare la găsirea unei poziţii optime la volan.

La drumurile lungi, în condiţii de soare puternic, oboseala se instalează foarte repede. Deci cresc riscurile

Adică trebuie să vă gândiţi că veţi petrece mult mai mult timp decât de obicei la volan, aşa încât poziţia de condus trebuie să asigure şi confort, dar şi un control cât mai bun al comenzilor maşinii. Mai ales în momentele când, după nişte sute de kilometri prin soare, veţi mai obosiţi, atât fizic, dar şi psihic.

ATENŢIE! Dacă la un moment dat simţiţi că, din cauza oboselii, ar fi bine să mai ajustaţi ÎN MERS poziţia scaunului, luaţi în considerare că acest lucru este extrem de periculos. Cel mai bine este să opriţi şi să faceţi aceste reglaje, dar şi să faceţi o pauză mai lungă de odihnă. Nu subestimaţi încetinirea reacţiilor pe fond de oboseală.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.