Cele mai bune anvelope de iarnă premium de mărimea 205/55/R16

Anvelopele de iarnă din gama premium oferă performanţe sporite în sezonul rece, însă preţul lor este pe măsură.

Cele mai bune anvelope de iarnă premium de mărimea 205/55/R16 Cele mai bune anvelope de iarnă premium de mărimea 205/55/R16

Anvelopele de iarnă din gama premium oferă performanţe sporite în sezonul rece, însă preţul lor este pe măsură. Continental, Michelin, Goodyear, Dunlop sau Nokian sunt mărci de luat în calcul de către cei care pot plăti chiar şi 2000 de lei pentru un set de anvelope de iarnă.

Anvelopele de iarnă sunt obligatorii când se circulă în condiţii de iarnă, iar şoferii care nu le montează pe maşină şi continuă să conducă pe timp de iarnă cu anvelopele de vară riscă amenzi mari.

Am ales dintre modelele de pe piaţă 5 anvelope de iarnă premium, mărimea 205/55/R16. Criteriile au fost clasa de economie de carburant şi clasa de aderenţă la rulare pe suprafeţe umede. Totodată, preţul a fost luat în calcul. Intervalul de preţ selectat a fost între 400 şi 550 de lei.

1) Anvelopele Continental WinterContact TS860 pe 205/55/R16 au clasa de economie de carburant C (maxim G), iar aderenţa pe teren umed este clasa B (maxim G). Zgomotul la rulare este de 69 dB, iar preţul mediu este de aproximativ 520 de lei bucata.

2) Anvelopele Goodyear Ultragrip Performance pe 205/55/R16 au clasa de economice de carburant C, iar aderenţa pe teren accidentat este clasa B. Zgomotul la rulare este de 71 dB, iar preţul mediu este de aproximativ 500 de lei bucata.

3) Anvelopele Dunlop WinterSport 5 pe 205/55/R16 au clasa de economice de carburant C, iar aderenţa pe teren accidentat este clasa B. Zgomotul la rulare este de 70 dB, iar preţul de achiziţie, este de aproximativ 420 de lei pe bucată.

4) Anvelopele Michelin Alpin 6 pe 205/55/R16 au clasa de economice de carburant C, iar aderenţa pe teren accidentat este clasa B. Zgomotul la rulare este de 71 dB, iar preţul mediu este foarte competitiv, undeva la 400 de lei bucata.

5) Anvelopele Nokian WR4A Sibir Snow pe 205/55/R16 au clasa de economice de carburant C, iar aderenţa pe teren accidentat este clasa B. Zgomotul la rulare este de 72 dB. Preţul de achiziţie este de aproximativ 430 de lei pe bucată.

Ai cauciucuri de iarnă Premium, Mid Range, Economic sau Budget? Află aici

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.