Euro NCAP, sesiunea august 2011: 10 maşini în crash test

Cele mai noi crash teste realizate de Euro NCAP în această vară au avut în vedere următoarele modele: Audi A6, BMW X3, Chevrolet Aveo, Chevrolet Orlando, Citroen DS5, Hyundai i40, KIA Picanto, Opel Ampera, Volkswagen Golf Cabriolet şi Volkswagen Jetta. Iată şi rezultatele fiecărui model în paginile următoare.

După cum era de aşteptat, berlina premium de clasă mare Audi A6 s-a comportat aproape exemplar în crash testele Euro NCAP, obţinând 5 stele fără probleme. În ce priveşte protecţia ocupanţilor, e de lăudat faptul că A6 asigură acelaşi nivel ridicat de protecţie indiferent de gabaritul pasagerilor.

Totuşi, maşina a fost depunctată uşor din cauză că, în testul de coliziune laterală, uşa şoferului s-a descuiat în timpul impactului. Audi A6 s-a comportat foarte bine şi în cazul impactului cu un stâlp din lateral, precum şi în cazul unui accident din spate.

Protecţia copiilor este excelentă, dar, din nou, maşina a fost penalizată pentru faptul că butonul dezactivare a airbagului pentru pasagerul faţă este doar opţional, şi nu standard. În plus, pictograma care interzice plasarea unui scaun de copil în sens invers pe scaunul faţă nu a fost considerată suficient de explicită.

Audi A6 nu s-a prezentat suficient de bine în ce priveşte protecţia pietonilor, primind un calificativ de numai 41%. Motivul principal în constituie marginea capotei, considerată prea tare, însă nici restul capotei nu asigură un nivel de siguranţă suficient dacă un adult sau un copil o lovesc cu capul.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.