Testate la Euro NCAP: Skoda Superb, Hyundai i20 şi Fiat Panda Cross (VIDEO)

Cele mai noi teste de siguranţă desfăşurate de Euro NCAP au venit cu laude pentru noua Skoda Superb, în vreme ce Hyundai i20 şi Fiat Panda Cross nu au reuşit să obţină calificativele maxime. Avem detalii mai jos.

Testate la Euro NCAP: Skoda Superb, Hyundai i20 şi Fiat Panda Cross (VIDEO) Testate la Euro NCAP: Skoda Superb, Hyundai i20 şi Fiat Panda Cross (VIDEO)

Noua Skoda Superb, noul Hyundai i20 şi Fiat Panda Cross au fost supuse testelor de siguranţă desfăşurate de Euro NCAP. Specialiştii organizaţiei europene au evaluat cele trei modele în funcţie de performanţele obţinute în timpul impacturilor de probă, după care le-au dat calificative în stele, aşa cum fac de fiecare dată, calificativul maxim fiind cel de cinci stele. Iată, aşadar, cum s-a comportat fiecare maşină în parte.

Skoda Superb - 5 stele

Noua generaţie a berlinei cehe a obţinut cinci stele din cinci, cu scoruri de 86% pentru protecţia pasagerilor adulţi, 86% pentru protecţia copiilor, 71% pentru protecţia pietonilor şi 76% pentru sistemele electronice de siguranţă.

În cazul impactului frontal pe 40% din lăţimea maşinii, siguranţa oferită este bună, în vreme în impactul frontal pe toată lăţimea maşini, protecţia pieptului şoferului este doar medie. La loviturile laterale, atât cea cu o barieră lată, cât şi cu un stâlp, protecţia a fost bună sau adecvată pentru toate părţie corpului atinse.

Hyundai i20 - 4 stele

Hatchbackul subcompact al producătorului coreean nu a reuşit să obţină maximul de cinci stele din cinci, obţinând un scor de 85% pentru protecţia pasagerilor adulţi, 73% pentru protecţia copiilor, 79% pentru protecţia pietonilor şi 64% pentru sistemele electronice de siguranţă.

Conform celor de la Euro NCAP, noul Hyundai i20 s-a descurcat bine sau adecvat în toate testele de impact, mai puţin în cazul gâtului pasagerului din spate în cazul unui accident posterior, unde protecţia a fost descrisă ca fiind medie.

În cazul copiilor, protecţia capului manechinului de un an şi jumătate a fost medie în scaunul de copii montat cu spatele către sensul de mers.

Fiat Panda Cross - 3 stele

Crossoverul subcompact italian a primit cel mai slab calificativ acordat în această rundă de teste Euro NCAP. Protecţia pasagerilor adulţi a fost notată cu 70%, cea a copiilor a primit 77%, protecţia pietonilor are un scor de 50%, iar sistemele electronice de siguranţă au primit 46%.

În cazul unui impact frontal pe 40% din lăţimea maşinii, protecţia pasagerului este bună sau adecvată, însă protecţia şoferului este slabă în zona pieptului şi adecvată în zona picioarelor. Totodată, în testul de impact frontal pe toată lăţimea maşinii, pieptul şi capul pasagerului au o protecţie foarte proastă, în vreme ce pieptul şoferului are parte de un nivel de protecţie mediu.

Protecţia copiilor a fost bună, atât pentru pentru cei de un an şi jumătate, cât şi pentru cei de trei ani, însă maşina a fost depunctată pentru etichetarea deficitară a contactului de dezactivare a airbagului pasagerului din faţă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.