Maserati MC20, un prototip dedicat lui Sir Stirling Moss – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vişan acum 1 an Concepte auto

Maserati a dezvoltat un prototip unic al viitorului model sport Maserati MC20. Este un omagiu adus lui Sir Stirling Moss, pilot britanic. Designul folosit pentru acest prototip este preluat de la Maserati Eldorado, iconicul monopost pilotat la debutul său din 1958 de la Monza de către însuși Stirling Moss, în cadrul cupei „Trofeo dei due Mondi”.

Data dezvăluirii nu este deloc întâmplătoare pentru marca din Modena, întrucât pe 13 mai 1956 marele campion britanic reușea victoria în Marele Premiu al Principatului Monaco din F1, la volanul monopostului Maserati 250F.

Galerie foto cu Maserati MC20

Moss a înregistrat 16 victorii în cele 66 de starturi în cursele de Formula 1 și este unul dintre cei mai de succes piloți care nu au câștigat niciodată titlul mondial.

Prin intermediul prototipului MC20 care “poartă” semnătura lui Stirling Moss, Maserati comemorează unul dintre cele mai mari nume din istoria sportului cu motor mondial, care a scris unele dintre cele mai frumoase pagini din propria sa istorie de curse. Lista modelelor Maserati pilotate de pilotul britanic include, de asemenea, Tipo 60 Birdcage, Tipo 61 și 300 S.

Maserati MC20 sublinieze vocația sportivă a italienilor

Prin acest model, marca italiană își propune să sublinieze vocația sa sportivă și, mai ales, să revină la rolul de lider pe circuitele de curse, după cel mai recent campionat mondial câștigat în 2010 cu o altă mașină extraordinară, MC12.

MC20 va fi primul model care va adopta un nou motor 100% proiectat, dezvoltat și produs chiar de Maserati.

Sir Stirling Moss ar fi apreciat cu siguranță noul MC20: un automobil care întruchipează pe deplin cele mai puternice valori ale mărcii Maserati din punct de vedere al performanței, al plăcerii de a conduce și al soluțiilor inovatoare, exprimate la superlativ pe modelele fabricate de Trident. Sir Stirling Moss, s-a stins din viață pe 12 aprilie, la vârsta de 90 de ani.

 

 


Sursa foto: Maserati


Comentarii
Inchide