Teaser pentru Frankfurt 2011: SsangYong XUV 1 este copia de RR Evoque?

Deşi ne aşteptam ca Land Rover Evoque să fie contracarat de Audi, BMW şi Mercedes-Benz, iată că răspunsul vine din Coreea: SsangYong va aduce la Frankfurt 2011 un concept care se pare că va semăna izbitor de mult cu Evoque. Să fie vorba de un plagiat în toată regula?

Teaser pentru Frankfurt 2011: SsangYong XUV 1 este copia de RR Evoque? Teaser pentru Frankfurt 2011: SsangYong XUV 1 este copia de RR Evoque?

După ce era să dispară în nebuloasa falimentului, compania coreeană SsangYong a fost preluată de indienii de la Mahindra, trăind un nou început - coreenii au lansat deja SUV-ul compact Korando, precum şi un concept interesant de pick-up full-size, SUT 1.

Pentru Salonul Auto Frankfurt 2011 se pare că SaangYong ne pregăteşte o altă surpriză: un SUV cu aere life-style, ale cărui linii pot fi observate cu greu din imaginile-teaser date recent publicităţii.

Din câte putem observa, noul concept XUV 1 are un acoperiş destul de similar cu al lui Range Rover Evoque, precum şi faruri înguste sau bosaje proeminente. Per ansamblu, maşina pare să renunţe la curburile coreene în favoarea unor linii angulare - culmea, la fel ca noul Range Rover Evoque.

Rămânem rezervaţi până când vor fi difuzate imaginile oficiale, dar suntem curioşi în privinţa unei inovaţii anunţate de coreeni: configuraţia interiorului va fi una originală, cu un acces inedit la scaunele din spate. De asemenea, comenzile echipamentelor interioare se vor face doar prin intermediul tabletelor sau telefoanelor mobile. Promiţător pentru amatorii de gadgeturi.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.