Lupta orgoliilor la Geneva 2012: maşini exotice şi sportive

Autor: Oraan Mărculescu 10 mart. 2012 Dosar & Analize

Porsche Boxster vs. Audi TT RS Plus

Cei de la Porsche nu-şi făceau griji în privinţa Salonului Auto Geneva 2012: nimeni nu a anunţat un rival serios pentru noua generaţie Porsche Boxster. O maşină care plusează la capitolul caracter, amintind chiar de reputatul Carrera GT, în timp ce versiunea de top Boxster S are un şase cilindri Boxster de 315 CP.

Dar, aşa se întâmplă când eşti atent la cei de peste gard şi nu bagi seama la ce se întâmplă în curtea ta. Mă rog, în curtea care e împărţită cu grupul Volkswagen… Care grup VW deţine Audi. Care Audi are în gamă modelul Audi TT. Care Audi TT a venit la Geneva 2012 cu versiunea cea mai puternică de până acum: TT RS Plus.

Adică un look de băiat foarte rău şi un turbo de 2,5 litri din care au fost storşi 360 CP! De reţinut că acest motor este oferit şi pentru versiunea TT Roadster RS Plus, care, astfel, devine principalul rival al lui Porsche Boxster S la salonul elveţian, faţă de care micul bolid german plusează cu 45 CP, ceea ce se traduce într-un demaraj 0-100 km/h mai bun cu 0,5 secunde, în timp ce tracţiunea integrală quattro promite un comportament mai bun pentru TT RS Plus.

Porsche Boxster vs. Audi TT RS Plus: 4 - 3

Fascinantă concurenţă între aceşti veri îndepărtaţi, mai ales dacă ne gândim că Audi TT RS Plus costă cam la fel cât Boxster S. Cuum? O maşină bazată pe Golf să coste la fel ca un Porsche? Hai că asta e chiar obrăznicie, zău aşa… Cartonaş galben pentru Audi!

Porsche Boxster vs. Audi TT RS Plus: 4 – 3

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide