Rabla – Programul de Înnoire a Parcului Auto

Autor: Cosmin Iordache acum 12 ani Dosar & Analize

Fiat oferă 5 ani garanţieCei de la Fiat alungă grijile clienţilor, oferind la modelele comercializate în cadrul programului "Rabla" o garanţie de 5 ani. În plus, suplimentar primei de casare de 3.000 de RON, oferta Fiat este însoţită de un avantaj client cuprins între 3.000 si peste 8.000 de RON, în funcţie de model. Dacă ar fi să ne raportăm la studiul de caz ipotetic evocat în introducere, pentru 10.000 de euro de la Fiat poate fi achiziţionat un model Grande Punto Active 1.4 77CP, pe lista de dotări figurând aer condiţionat, radio CD cu comenzi pe volan şi 4 incinte acustice, ABS+EBD şi airbaguri frontale. Cel mai iefitn Fiat disponibil la "schimb" cu o rablă este Panda, în configuraţia Active cu propulsor 1.1 de 54 CP. Pentru familiştii avizi după modele în trei volume, Linea vine cu un preţ de la 9.970 de euro cu TVA, incluzând prima de casare. Dotările sunt similare cu ale lui Grande Punto, cu menţiunea că motorul 1.4 77 CP este varianta de bază pentru sedanul derivat.

Toyota Yaris - 8.700  euro cu TVALa Toyota, prima de casare este dublată de o reducere de 1000 de euro, sau 3.600 RON, pentru modelele Yaris, Auris şi Avensis. Citadina Yaris vine cu un preţ de 8.700 de euro cu TVA şi primă inclusă, oferind în dotarea standard, ABS, airbaguri frontale, aer conidţionat şi un motor de 1 litru, cu 70 CP. Tot sub pragul de 10.000 de euro se clasează şi modelul Aygo, model care beneficiază doar de primă de casare şi are un preţ de pornire de 7.803 euro.

Dealerii de Opel şi Chevrolet au primit cele mai multe locuri în programul Rabla împreună. Astfel majoritatea modelelor Opel intră în Programul Rabla, Corsa vine cu un preţ de 8.450 de euro, oferind aer condiţionat, închidere centralizată, ABS, airbag şofer şi pasager, radio CD. Astra Classic are preţuri promoţionale de la 9.800 de euro, afişând dotări similare cu cele mai sus menţionate. la Chevrolet modelul Spark are un preţ de 6.995 de euro cu TVA din care se scade prima de casare, deci modelul va fi cotat puţin peste 6.000 de euro plus o rablă. La promoţie nu participă noul Chevrolet Aveo, model ce va accede la aceast program, în cea de-a doua etapă a demersului Rabla, la fel ca şi Dacia Sandero.

8 Audi pentru 8 rableAlte mărci care intră în programul Rabla sunt Peugeot, Citroen, Kia, Hyundai, Seat, Ford. Cea mai interesantă ofertă vine de la Citroen care oferă primă dublă sau chiar triplă pentru modelele scoase la vânzare pentru înnoirea parcului auto naţional. Singura marcă premium care este inclusă în acest program este Audi, 8 unităţi fiind puse la bătaie de dealerii mărcii germane, pentru cei care vor să facă saltul de la bătrânica prăfuită la un automobil premium.

 

 

 

 

Pagini: 1 2 3



Comentarii
Inchide