Topul automobilelor din fotbal

Autor: Cosmin Iordache acum 12 ani Dosar & Analize

Ferdinand  prefera luxulRio Ferdinand – Bentley Arnage

Dacă atacanţii se dau în vânt după sportive, fundaşii preferă modele mai "aşezate", fiind atraşi de eleganţă şi comfort. Stâlpul de fier al "diavolilor", Rio Ferdinand conduce o somptuoasă limuzină Bentley Arnage. în momentul achiziţiei, colegii de echipă ai lui Ferdinand au decis să îi boteze maşina fundaşului cu….iaurt cu fructe, farsă care nu prea l-a încântat pe acesta. Modelul nu este doar elegant şi confortabil ci şi puternic fiiind propulsat de un motor de 6.8 litri, care ar speria orice şofer de diesel prin consum, dar totuşi noi nu vorbim de economie, ci de epatare pe patru roţi.

Benntley GT, nu doar favoritul lui TerryJohn Terry – Bentley Continetal GT

Tot din clubul apărătorilor posesori de Bentley face parte şi John Terry. Pentru că este un jucător care impune respect şi îşi domină adversarii prin alură, căpitanul lui Chelsea conduce în mod frecvent al său Bentley Continental GT. Luxosul coupe este un model îndrăgit printre fotbaliştii din Premier League, populând multe parcări ale stadioanelor. Lui Terry, modelul nu i-a adus însă numai satisfacţii, parcarea pe un loc destinat persoanelor cu dizabilităţi, costându-l banderola de căpitan din naţionala Angliei. Fiind o persoană recunoscută pentru excesele financiare cei 120.000 de euro achitaţi pentru model, pot fi consideraţi o cheltuială normală pentru Terry.

BMW X5 un model Sol Campbell – BMW X5

"Stânca" din apărarea naţionalei Angliei, Sol Campbell conduce un automobil impozant prin nume şi formă, BMW X5. SUV-ul bavarez este de altfel foarte popular în rândul fotbaliştilor, ca a doua sau a treia maşina, fiind mijlocul preferat de transport al soţiilor sau prietenelor. Ba chiar acest model este atât de frecvent, încât apariţia cu un asemenea exemplar la antrenament echivalează cu mersul la muncă la uzina Dacia cu un Logan. Deci Sol Campbell ar trebui să bage mână mai adânc în buzunar, pentru a îşi achiziţiona un model mai exclusivist, altfel va ajunge subiect de poante în cantonament.

James si Chrysler-ul sau David James – Chrysler 300C

David James este cu siguranţă un portar nonconformist, atât pe teren, cât mai ales în afara lui. Goalkeeper-ul britanic conduce un Chrysler 300C, până aici nimic neobişnuit, dar pentru a ieşi în evidenţă, acesta investit peste 2.500 de euro, pentru a îl face să meargă cu biocombustibil făcut din rapiţă.. Din păcate iniţiativă ecologistă a acestuia a durat doar 2 luni, perioadă după care modelul s-a stricat şi James a trebuit să revină la combustibilii convenţionali. Dar acesta este doar o excepţie izolată, majoritatea fiind preocupaţi de motoare mari, viteză şi lux pe patru roţi.

Reprezintă vedetele momentului, întreaga lume este la picioarele lor, sunt adulaţi de milioane şi răsplătiţi cu milioane…de euro, deci îşi permit nenumărate excentrictăţi, sunt ei, fotbaliştii de talie mondială. Un must have al oricărui jucător de pe prima scenă a fotbalului european îl reprezintă automobilul, sau mai bine zis automobilele, în majoritatea cazurilor. Cam aşa ar arăta prima echipă a automobilelor deţinute de fotbaliştii momentului, realizată de cei de la Forbes:

Wayne Rooney - fan LamboWayne Rooney – Lamborghini Gallardo LP560

Copilul teribil al fotbalului britanic, Wayne Rooney este un împătimit al automobilelor exclusiviste. Jucător exploziv şi rapid, Rooney nu putea să îşi aleagă decât un model după chipul şi asemănarea sa, îndreptându-şi atenţia spre Lamborghini Gallardo. Tabloidele britanice susţin că Wayne a plasat deja o comandă pentru un model Gallardo LP560. Preţul de 220.000 de euro nu a reprezentat un impediment prea mare pentru tânărul de 22 ani de la Manchester United, plătit regeşte.

 

Henry preferă maşinile de colecţieThierry Henry – Aston Martin Vanquish

Jucător consacrat în Premier League, Thierry Henry este un fan al automobilelor de lux britanice, fiind îndrăgostit de Aston Martin. În perioada sa de glorie la Arsenal Londra, britanicul şi-a achiziţionat un model Vanquish, similar cu cel folosit de James Bond în Die Another Day. Chiar dacă modelul nu mai este de actualitate, incisivul atacant francez se mândreşte încă cu el şi rămâne favoritul său. În momentul achiziţiei Henry a plătit pentru coupe-ul sportiv în jur de 220.000 de euro, o sumă mare pentru muritorii de rând, însă una obişnuită pentru cei care respiră aerul din Liga Campionilor.

 

Forţă brută pentru DrogbaDidier Drogba – Mercedes SL65

Se ştie despre ivorianul Didier Drogba că este extrem de percutant şi rapid, deci nu i-ar sta bine decât într-un model care posedă aceleaşi calităţi. Astfel vârful de lance de la Chelsea se deplasează către Stamford Bridge într-un superb Mercedes SL65. Roadsterul atinge suta în 4,2 secunde, fiind animat de un V12 ce furnizează 604 CP, deloc modeşti. Pe de altă parte, Drogba se poate consideră chiar umil pe lângă colegii de vestiar, el plătind în schimbul bolidului personal "doar" 130.000 de euro. Drogba nu a avut însă un sezon strălucit, petrecând multă vreme pe tuşă accidentat, deci cu siguranţă maşina nu reprezinta principala sa problemă.

Pagini: 1 2Comentarii
Inchide