Producătorul auto care fabrică măști chirurgicale pentru a ajuta în lupta cu COVID-19

Autor: ProMotor 19 mart. 2020 Mașini electrice

BYD, unul dintre cei mai mari producători de mașini electrice din China, produce milioane de măști pentru a sprijini lupta cu focarul COVID-19.

Multinaționala cu sediul central în China BYD Co Ltd produce automobile electrice, autobuze, biciclete electrice, stivuitoare, baterii și camioane. Gama actuală de modele include vehicule electrice, plug-in hibride, dar și vehicule cu motore pe benzină.

Cei de la BYD nu au pierdut timpul în lupta cu coronavirusul. Chinezii au transformat rapid unul dintre parcurile sale industriale din Shenzhen pentru a produce măști și dezinfectanți care să ajute la oprirea focarului COVID-19.

Compania împreună cu 3.000 de ingineri ai săi, în câteva săptămâni, au dezvoltat produsele și au construit liniile de producție.

FOTO

Drept urmare, instalația este acum cea mai mare fabrică de măști chirurgicale din lume, cu o producție de 5 milioane de măști și 300.000 de sticle de dezinfectanți pe zi (începând cu 13 martie).

Producția a început de fapt în februarie, dar la acea data era vorba de un volum mai mic de măști produse.

„La 8 februarie, liniile de producție recent construite într-unul din parcurile industriale ale BYD din Shenzhen au început să producă aceste consumabile. Aici lucrează sute de persoane, atât în ture de zi, cât și de noapte, împreună cu mașinile care lucrează non-stop”, a declarat un oficial al fabricii pentru insideevs.com.

BYD a fabricat treptat mașini care produc la rândul lor măști, și se pare că o singură mașină poate livra 60.000 de măști pe zi. Chinezii speră ca astfel să poată sprijini alte țări, deoarece și restul lumii începe lupta cu coronavirusul.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Google



Comentarii
Inchide