Model Y, cel mai nou model Tesla, va intra în producție mai devreme decât se anunțase

Autor: Marius Vișan 24 oct. 2019 Mașini electrice
Model Y, cel mai nou model Tesla, va intra în producție mai devreme decât se anunțase

Tesla a anunțat că va putea începe producția lui Model Y  mai devreme decât se aștepta. Când Tesla a dezvăluit noul model la începutul acestui an, a promis că va începe producția în toamna anului 2020. Această dată a fost modificată, urmând ca producția să înceapă vara viitoare.

Producția lui Model Y va avea loc pe linia de asamblare la fabrica Fremont din California. Apoi urmează să fie construit și la noul Gigafactory 3 din Shanghai, China. Prototipurile acestui model au fost testate recent în Statele Unite și Canada.

Pe lângă faptul că a anunțat că Model Y va începe producția mai devreme decât era de așteptat, Tesla a anunțat venituri de 6,3 miliarde de dolari în trimestrul 3 din 2019, precum și o creștere de 383 milioane de dolari. De asemenea, a început producția lui Model 3 la Gigafactory 3 din China.

De asemenea, Tesla spune că este în procesul de selecție în alegerea locației pentru o Gigafactory din Europa. Această locație se va alătura fabricilor din Fremont și Shanghai pentru a construi atât Model 3 cât și Model Y, producția urmând să înceapă în 2021. De asemenea, Tesla intenționează să construiască și un camionul electric în 2020.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide