BMW la Salonul Auto Internaţional de la Frankfurt 2013

Autor: Tudor Rus 23 aug. 2013 Știri auto

În continuare, vă propunem să aruncăm împreună o privire peste modelele cu care BMW se prezintă la Salonul Auto de la Frankfurt:

BMW i3

Unul dintre punctele principale de atracţie ale salonului ce se va desfăşura în perioada 12-22 septembrie este premiera noului BMW i3. Cu arhitectura BMW LifeDrive, celula pasagerilor construită din fibră de carbon (CFRP), şasiul din aluminiu şi tehnologia BMW eDrive, modelul este conceput exclusiv electric, astfel încă să furnizeze emisii zero.

Motorul electric dezvoltă 170 CP prin utilizarea puterii furnizate de un pachet de baterii Li-ion montate central, în podeaua maşinii. i3 cântăreşte doar 1.195 de kg şi oferă o autonomie reală de 130-160 km în regim de condus zilnic. Aceasta poate fi extinsă la un maximum de 300 de km, dacă se comandă motorul cu ardere internă, cu doi cilindri, pe post de range extender.

BMW Seria 4 Coupé

Noul Seria 4 Coupé marchează un nou început în gama modelelor BMW cu două uşi ce îmbină sportivitatea cu eleganţa. O parte din calităţi le-am văzut deja în cadrul testului de prim contact efectuat de ProMotor, dintre care amintim proporţiile echilibrate, ţinuta sportivă de drum şi motoarele puternice.

La lansare, clienţii BMW Seria 4 Coupé pot alege între motorul cu şase cilindri şi cele două propulsoare cu patru cilindri, iar pachetele de design Sport Line, Modern Line, Luxury Line şi M Sport sunt disponibile ca alternative la versiunea standard.

BMW X5

BMW X5 a fost primul SAV (Sports Activity Vehicle) din lume şi a rămas cel mai de succes model din segment. Noul X5, cea de-a treia generaţie a modelului îşi propune să impună noi standarde în clasa sa, în materie de performanţe sportive, consum redus de combustibil, design optimizat aerodinamic şi o reducere a masei cu până la 90 de kilograme faţă de modelele cu aceeaşi echipare din generaţiile trecute.

La lansare, X5 va fi disponibil cu o selecţie de trei motoare, dintre care două diesel şi unul pe benzină. De exemplu, varianta xDrive50i vine cu un motor V8 pe benzină de 4,4 l şi 450 CP, iar în acelaşi timp promite un consum mediu de 10,4 l/100 km. În plus, accelerarea de la zero la 100 km/h este, conform BMW, realizabilă în cinci secunde.

BMW Concept X5 eDrive

Conceptul X5 eDrive se bazează pe sistemul inteligent de tracţiune integrală xDrive dar şi pe un concept de propulsie hibrid plug-in cu capacitatea de atingerea unei viteze maxime de 120 km/h în regim exclusiv electric şi un consum mediu în ciclul de testare EU de 3,8 l/100 km.

Sistemul de propulsie al conceptului înglobează un motor cu ardere internă cu patru cilindri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo şi un electromotor de 95 CP.

BMW Concept Active Tourer Outdoor

Dimensiunile exterioare compacte, spaţiul interior impresionant şi soluţiile gândite în favoarea sportului şi al activităţilor în aer liber, cam asta îşi propune să aducă nou Active Tourer Outdoor.

Conceptul beneficiază de un braţ pe care se pot monta două cadre de biciclete, în vreme ce roţile din faţă ale acestora pot fi plasate în partea cealaltă a portbagajului. În plus, sub podea există un spaţiu special amenajat, în care se pot depozita scule sau chiar şi elemente ale bicicletelor.

Puterea totală a sistemului de propulsie hibridă ajunge la 190 CP, iar demarajul 0-100 km/h se realizează în 8 secunde.

BMW Seria 5

Modelul Seria 5 este cel mai bine vândut automobil din lume în segmentul premium al clasei executive, iar BMW a hotărât să continue traseul de succes cu modificări în ceea ce priveşte detaliile de design, sisteme de propulsie şi portofoliul BMW Connected Drive. Noul 518d – disponibil în versiuni sedan şi touring – reprezintă noul model entry-level al gamei BMW Seria 5, iar BMW 520d xDrive a fost adăugat formulei de modele cu tracţiune integrală.

Noile produse şi servicii pot fi găsite la standul comun BMW, BMW i, MINI şi Rolls-Royce din Pavilionul 11, care este localizat în imediata vecinătate a intrării principale în complexul expoziţional.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide