Audi A6 Hybrid - în premieră la Frankfurt 2011

Noua versiune Audi A6 Hybrid va fi comercializată din 2012, iar premiera sa mondială se va consuma la Salonul Auto Frankfurt 2011. Iată primele detalii despre A6-le ecologic.

Audi A6 Hybrid - în premieră la Frankfurt 2011 Audi A6 Hybrid - în premieră la Frankfurt 2011

Noua generaţie Audi A6 va primi şi o versiune cu propulsie hibridă, Audi A6 Hybrid, care va debuta la Salonul Auto Frankfurt 2011. Este vorba de acelaşi sistem de propulsie hibridă propus şi pe SUV-ul Q5 Hybrid şi care va echipa în viitorul apropiat chiar şi limuzina Audi A8.

Motorul termic este un turbo pe benzină 2.0 TFSI, care dezvoltă 211 CP şi un cuplu maxim de 350 Nm, iar motorul electric are o putere de 40 kW (54 CP) şi un cuplu maxim de 210 Nm. Sistemul hibrid îi furnizează lui Audi A6 Hybrid o putere totală de 245 CP, iar cuplul maxim atinge nu mai puţin de 480 Nm.

Prin urmare, şi performanţele noii versiuni sunt foarte bune: 0-100 km/h în 7,3 secunde şi o viteză maximă de 238 km/h. În acelaşi timp, consumul mediu se cifrează la doar 6,4 litri/100 km, iar emisiile CO2 sunt de 146 g/km. În teorie, cei 73 de litri ai rezervorului de carburant îi asigură lui Audi A6 Hybrid o autonomie maximă de peste 1.100 km.

Pachetul de baterii litiu-ion este situat sub podeaua portbagajului, care astfel este micşorat de la 500 de litri la 375 de litri, rămânând doar suficient pentru bagajele pasagerilor. Bateriile au o masă destul de redusă, de 36,7 kg, fiind în configuraţie cu 72 de celule şi promiţând o fiabilitate ridicată şi o rezistenţă crescută la variaţiile de temperatură.

În modul EV, selectabil de la un buton de pe consolă, Audi A6 Hybrid poate rula în regim strict electric pentru circa 3 kilometri, iar viteza maximă care poate fi atinsă fără ajutorul motorului termic este de 100 km/h. În modul "D" al cutiei de viteze automate cu 8 rapoarte sunt utilizate ambele motoare, iar în modul "S" motorul electric este utilizat în acceleraţiile puternice, ca o funcţie de boost.

Preţurile noului Audi A6 Hybrid vor fi comunicate în preajma Salonului Auto Frankfurt 2011, o dată pentru lansarea acestei versiuni pe piaţa noastră nefiind încă anunţată.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.