Chevrolet Corvette – Ron Fellows Edition

Autor: Andrei Nan 11 apr. 2007 Prezentări

Amatorii de ediţii speciale Corvette au la dispoziţie noua versiune Ron Fellows Championship Z06, care va costa aproape 80.000 USD. Nu e rău pentru un V8 de 7,0 litri şi 505 CP, dar numai 399 vor fi norocoşi să admire aşa ceva în garaj. Păcat că foarte puţine astfel de bijuterii tehnice vor încinge asfaltul, pentru că cele mai multe exemplare vor intra în circuitul speculativ, având rol de investiţie. Cam frustrant să ştii că un astfel de bibelou atinge suta în mai puţin de 4 secunde şi poate depăşi 300 km/h – cu toate acestea, în garajul vreunui milionar va avea doar rol static.

General Motors are suficiente argumente pentru a vă convinge să renunţaţi la bani, chiar puţini în condiţiile date. Acest Corvette este dedicat uneia din perioadele de glorie a motorsportului american, când modelele Z06 i-au adus lui GM nu mai puţin de şase titluri consecutive la constructori în campionatul ALMS GT1 (America Le Mans Series). Ron Fellows este, de altfel, o legendă vie pentru fanii acestor curse în America, fiind desemnat cel mai bun pilot ALMS în 2004 şi 2005.

Maşina din aceste imagini poartă chiar semnătura acestuia pe aripă. Cu alte cuvinte, pentru 80.000 USD chiar ai cu ce te lăuda în faţa prietenilor – pentru că este primul Corvette, din istoria de 54 de ani a modelului, care poartă o semnătură celebră. Că nu este un Corvette obişnuit vă puteţi da seama rapid: vopseaua Arctic White este specială, iar jantele sunt, cum altfel, cromate. "Amprenta" lui Ron Fellows se regăseşte şi în interiorul garnisit cu piele roşie specială, fiecare model fiind, bineînţeles, numerotat.

Din cele 399 de exemplare, 300 sunt destinate americanilor, iar 33 canadienilor. Mai rămân 66 pentru restul lumii. Să vedem dacă în România exista vreun fan ALMS miliardar.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide